En söndag på Tom Tits experiment 

Imorse kom Henke på den eminenta idén att strunta i iskylan i Stockholm och åka till Södertälje och Tom Tits. Så sagt och gjort, efter Stellas handboll åkte vi söderut och gick in på Tom Tits dryga halvtimmen senare. Det är ju faktiskt inte längre än så (när det inte är någon trafik) och tänker man på hur det kan se ut med den såväl som med parkeringspriserna när man åker till Gärdet/Djurgården så är det ju egentligen i princip lika smidigt som att åka till valfritt ställe där.

Jag trodde kanske att Max skulle vara snäppet för liten för mycket av sakerna på Tom Tits, men både han (som är 4) och Stella (6,5) kunde verkligen roas av och utforska allt där inne. Hur kul som helst! Det var riktigt häftigt att se dem gå loss med alla experiment. Det är ingen idé att jag börjar rabbla upp det de utforskade och hade roligt med – för det var alldeles för mycket för att specificera. Tom Tits är verkligen ett grymt roligt 4-våningskomplex för barn med upptäckarlust.

Tävling i kulbana. Löjligt underhållande (tydligen).

    En vägg av såpa som det kan blåsas bubblor i. Coolt.


En svävande jordglob.

  
Handavtryck.

Klättervägg efter att vi tagit oss ner i långa rutschkanan.


Vi hängde lite i skapa-verkstaden “MakerSpace” också och jobbade med pet-flaskor.

Lite extra roligt var att Max under såpbubbelshowen var det barn som fick komma upp och hjälpa till på scenen. Han njöt och hade så roligt när han fick visa hur stora såpbubblor reagerade på beröring från ett svärd beroende på hur han hanterade det. Alltså, han är en så charmig unge, vår lille slarver till son.

Tom Tits var en hit för vår familj, och vi var väldigt nära att köpa årskort. Att gå in en dag är nämligen rätt dyrt – med 189:- per vuxen och 149:- barn i åldern 3-14. Årskort kostar 375:- per person oavsett ålder och således tjänar man i princip in det på två besök. Nu hoppade vi dock det, för i slutänden vill nog våra barn ändå ha variation i vad vi gör och gillar många billiga Stockholmsmuseum osv också – men vi kommer garanterat komma tillbaka till Tom Tits. Då ser vi fram emot att göra det när utomhusdelen “Parken” är öppen!
Upp till vilken ålder Tom Tits roar barn är lite svårt att säga, och å ena sidan kan jag tänka att det kanske är allra bäst för lågstadiebarn men sen tänker jag lite på vad jag och Henke tyckte och då är jag nog lite inne på det Tom Tits själva skriver på sin hemsida där de anger åldern 2-102….

IMG_9611.JPG

Spegel, spegel på väggen där, säg vilken förälder i familjen som vackrast är…

_______________________________________________________________________
Blogg100 – 22/100

Följ mig!

Mer läsning...
Reseinspo: Minisemester med familjen en påskhelg – aktiviteter på skollov