Inredningshjälp – de stora, tomma fönstren…

Jag börjar verkligen sakna piff hemma. Ni vet, sånt där onödigt extra som utgör det som gör ett hem trivsamt efter det att man flyttat in och fyllt på med möbler. Det finns många ställen det saknas sådant på. Visst, det tar tid, men någonstans borde man ju ändå börja?
De här fönstren i vardagsrummet till exempel. De är stora och härliga, släpper in massor av ljus till hela mellanplanet och på kvällen tänder vi de spots som sitter i deras överkant vilket blir riktigt mysigt. Men hur tomma är de inte?! Där ska det ju förstås finnas några väl valda fina saker. Stora vaser med trollhassel och något litet i mässing/koppar som är så fint eller så. Stilleben är ju det som gäller, har man förstått för länge sedan. Svårare att genomföra.

IMG_0395.JPGOch en tavla / massivt foto bakom soffan på väggen där – fortfarande inte kommit oss för eller kunnat bestämma oss. Och tavlor ska ju komma till en sägs det. Well, ingen har sprungit mot oss än iallafall, är ett som är säkert. 

Men nu till problemet. Fönsterkarmarna  är så himla smala så det är svårt att få plats med något schysst överhuvudtaget. Att konstant spana efter alternativ dit har blivit regel, men jag har inte jättebra känsla för sånt där och jag har iallafall inte lyckats hitta något. Har du något förslag? Vad skulle bli snyggt? Och var kan jag hitta det?


Jag vet ju att ni inredningsduktiga finns där ute… Så hjälp!

  1. Jag ska nog vara glad att vi inte bor större (eller finare) än vad vi gör – för det här med piff alltså? Så inte min grej. Men det är fantastiskt fint när det är gjort och jag avundas de som kan. Själv ser det mest lite billigt ut hur jag än vänder på det, fast det säger kanske mer om min smak än något annat.. 🙂

    1. Det är så himla svårt! Man ser hos folk och bara ”åh, det DÄR” men inte ens att göra en copy-paste är enkelt. 🙂

  2. fina fönster, men förstår dina huvudbryn. Du kanske kan satsa på högt satta gardinskenor som går längs med hela väggen? Med tunna skira gardiner för att inte ta bort ngt av ljuset. Men svårt att placera ngt på fönsterbrädorna… Ngn stor blomma på golvet kanske?

    1. Ja jag tror du har rätt – vi borde nog upp med gardiner ändå (helt inne på väldigt ljusa och skira isåfall) så att det blir mer ombonat. Smalare panelgardiner skulle vara tillräckligt och inte skymma för mycket, men däremot när jag googlat inspiration ikväll står det att det kan se allt för taffligt ut gentemot stora fönster. Hmm. Huvudbry!

  3. Håller med Maria ovan! Tunna gardiner från tak och stor växt på golvet. Fina lampan kan ni ju placera brevid soffan framför fönstren också. Och istället för stor tavla varför inte tavelvägg med någon större och några mindre? Kan ju vara snygga bilder från tidningar eller foton också. Kolla roombysofie som jag tycker har en stil som verkar passa er! Hon tipsar också om att IKEA släppt en streetart kollektion med posters som var coola.

    Haha, börjar nästan bli en trend att jag kommenterar vid inredningsfrågor. Så lätt att tycka hos andra och så svårt att genomföra hos sig själv☺️

    Kram!

    1. Så himla välkommet med hjälp och kommentar på frågor som denna – TACK!!
      Och som jag kommenterade på Maria ovan – det börjar ju verkligen kännas som att vi borde sätta upp skenor i taket och ha tunna gardiner (så hade vi i förra lägenheten, skenor i tak överallt – blev jätte-ombonat och fint, men var ju betydligt mindre fönster dock och lägre takhöjd)
      Tänker att vi redan har en tavelvägg i trappen så att det blir för mycket..? Men kanske… Hm. Alltså innan vi får tummen ur… det gick fort i början men sen stiljte. 🙂
      Sant om lampan – ska testa det!
      Ska absolut kollla roombysofie, tack för tipset!
      Kram!

  4. Kolla på Simplicity-bloggen under kategorin fönsterdekorationer, tror jag det var. Bra och fina ideer tycker jag. Gillar särskilt iden att ställa ett sidobord framför några av fönstren. Det kanske inte är precis er stil på det mesta men det är fint att blanda!
    Förövrigt tycker jag också att en tavelvägg är jättefint (man kan inte ha för många!) och även gardiner från taket. Varför inte blommönstrade för att bryta av lite? ? ? Hälsningar från kusin Marie som älskar färg och blommor ?

    1. Kollat in – jättebra ideer!
      Hm, jag tror inte vi kommer gå blommigt (även om det är snyggt på rätt ställen) men gardiner är jag helt inne på nu efter er konsultation. Lite sådär så jag bara inte kan vänta en enda sekund på att sätta igång. Funderar dock lite på att anlita någon… Det kan ju gå åt måååånga timmars slit och jobb för att få till det så kanske värt med någon proffsig, som kan göra allt från bestämma färg till att sätta upp skenor och tyg. Det vore nåt.
      kram och tack för hjälpen!

  5. Vi har vänner med liknande fönster och de har vita jalusier i sina. Snygga, lite dyrare, men det händer ändå något i och kring fönstren då. Dessutom praktiskt att kunna stänga ute sol och ljus med tanke på TV:n etc.

    1. Ja det är supersmidigt också. Fast just här undrar jag om det skulle kännas lite kontorsmässigt, och finare med mjukare gardiner? Hm, svårt. Ska nog ta hjälp av något proffs som får komma med facit.
      Detta ligger i söderläge så vi sprids absolut av solen ibland – även om vi sommartid inte sitter så mycket vid tv-n. Tack för tips!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *