Ett utomhuspass med (nästan) bara gummiband

Men alltså det är ju en HIT att träna ute – inte minst när vädret är ungefär bästa hittills i år. Inramning av toppklass och pepp på topp!

Jag och min vapendragare J joggade till utegymmet vid Årstaviken och körde ett varierat helkroppspass bara med hjälp av någon bänk/stubbe och ett par gummiband (sådana där chinsband från Rusta som jag tipsat om flera gånger). Det var både fint och härligt, uppfriskande och jobbigt. Bästa kombinationen!


Peppen i att göra stående rodd med gummiband och armhävningar mot bänk samtidigt som man ser ut över vattnet och finaste Årstabron, vid en vik som kantas av grönska och vitsippor… Träningsmagi! 

Passet vi körde var ett cirkelpass, 8 övningar. Vi körde två varv med jobb 45 sekunder, vila 15 sekunder följt av två varv med jobb 30 sekunder, vila 10 sekunder. 30 minuter kvalitet!  

1.    Hög stepup på stubbe eller bänk

2.    Rodd med gummiband (stående – går även sittande med banden runt fötterna)

3.    Enbensutfall med bakre ben på bänk/stubbe (byt efter halva tiden eller varannat varannat varv)

4.    Triceps med gummiband (eller mot bänk)

5.    Knäböj med gummiband runt benen och ut med ena foten i sidled i övre läget

6.    Armhävningar (ev mot bänk)

7.    Höftlyft (ett ben om man vill ha tyngre)

8.    Mountain climbers


Såhär nöjda var vi efteråt, jag och J – som inte bara tränar ihop så ofta vi kan (inte tillräckligt ofta) utan också genomförde Tough Viking ihop i höstas. Heja oss! Vi förevigades av evigt duktiga dinkelhoppar-Linda som körde ett pass just bredvid oss. 

Följ mig!

Mer läsning...
snapshots-dresden-bilder-springturism-springa-träna
Träningen igår, idag och imorgon – plan Q1 2020