Vad man kan göra av en stor altan…

Dagen må ha börjat rätt risigt, och när förskolan ringde angående en hängig Max vid 14-snåret ökade den inte direkt i popularitet. Han hade dock inte feber och när jag hämtade honom var han mitt i en aktiv lek ute så det verkade inte gå någon nöd på honom. Ungefär samma energinivå hölls resten av kvällen, på Stellas fina skolavslutning med efterföljande picnick, så förhoppningsvis var det bara något väldigt temporärt…
Han fick dock en timme med film på sen-eftermiddagen och jag lika lång tid i en stol i solen bland vita blommor med jobbdatorn. Så härlig inramning!

Medan jag satt där i solen så funderade jag lite på vår altan. Den är stor och riktigt härlig, och jag gillar vår pergola jättemycket. Nu när man får ha Attefallshus så kan vi också sätta tak på den (sedan tidigare är friggebodsytan upptagen av vårt uteförråd), så det ska vi ta tag i när vi lämnat in en ansökan (nu är det segelduk). Det blir lite som ett öppet uterum. Det skulle inte passa med ett sådant hos oss i direkt anslutning till huset, men på sikt skulle man kunna göra det på annat sätt…
Jag tänker nämligen att ett inglasat uterum fristående, bredvid pergolan skulle kunna bli hur härligt som helst och förlänga utesäsongen. Kolla sist i inlägget för lite inspirationsbilder! Det ligger dock många år bort, kan jag tro…

I det här hörnet tänker jag att en platsbyggd bänk skulle kunna bli riktigt fin. Jag vill inte ha en täckt variant utan en öppen och nätt som nyttjar befintligt räcke som ryggstöd. Att ha vanliga, flyttbara bänkar vore på ett sätt förstås smidigare men jag tycker att platsbyggt ser så himla härligt ut! Pinterest-inspiration letas för fullt.

      
Henke älskar uteköket. Ikväll grillade vi kyckling och sparris där, och åt ihop med färskpotatis bakad i ugn och så ruccola från egen trädgård. Charmen i den!

Det här är lite inspirationsbilder från Pinterest på hur jag skulle kunna se ett uterum (med tänkt placering där jag nu har tänkt bygga den där hörn-bänken), som jag skulle vilja förlänga med en öppen pergola. Modern funkiskänsla precis som huset, förstås! Och till (den nu befintliga) pergolan måste jag fixa tyg som kan hängas längs sidorna, det är så charmigt. Och så infravärme förstås… det känns som ett måste för en fryslort som jag. Åh, möjligheterna alltså!

Har du något tips eller annat att säga om uterum, hos dig eller oss?

Följ mig!