Trädgården och stenplanerna

Det var så himla skönt att ha en hel helg hemma i helgen. Det känns som länge sedan sist! Dessutom med många, långa stunder av total lättja i solen. Husliv när det är som bäst!

Husliv när det är som näst bäst, eller iallafall på topplistan, är att gå omkring hemma och pyssla lite och få det fint. Det är ju det som är grejen, att allt fix i trädgården hemma ger en sådan direkt effekt och det är så tillfredsställande!

Något som står på önskelistan just nu är att lägga sten på några ställen. Det ramar in så himla snyggt tycker jag, och gör så mycket för intrycket. Allra störst behov är det vid hussidan mellan ingången och trappen till altanen. En ordentlig rabatt av dekorsten, kanske 30-40 cm bred, skulle göra det så mycket snyggare. Vilken sorts sten? Överkurs – jag har ingen aning vad som skulle bli bäst. Vet du?


Samma sedan mot poolkanten. Där har vi grävt upp några buskar vi inte tyckte passade särskilt bra där, och så har vi grävt ur ett område mot träkanten. Sten, ja tack!

Runt huset på motsatt sida går ett dike som också skulle behöva lite kärlek. Rensa, i med markduk och på med sten – det skulle bli riktigt snyggt mot den putsade fasade.


Den här gången har jag förresten rensat sedan jag tog bilden tidigare i helgen. Jag körde en fusk-variant med ogräsättika, få se hur länge det håller!

Sen har vi förstås ett annat, aningen större, stenprojekt. Jag skulle så himla gärna vilja ha riktig marksten över hela vår stora parkering, likt vi har på den lilla uppfarten (på bilden nedanför). Men det är förstås ett större, och framför allt dyrare, projekt, så vi får se när det blir… Men nog skulle det bli fantastiskt snyggt och höja hela intrycket? Jo.


Hur mycket avskräcker jag er, lägenhetsmänniskor? Haha!

Följ mig!

Mer läsning...
funkisvillan hem hus philips hue smart belysning
Lite om belysning och ett smart hem