Reykjavik restaurang; Grillmarket/ Grillmarkadurinn

En av kvällarna i Reykjavik var vi på Grill market / Grillmarkadurinn. Det är lite ovanligt för Island och Reykjavik med restauranger med köttfokus, men det är ändå välkommen variation och på Grill market råder det lokala fokuset då det är närbelägna bondgårdar som förser restaurangen med råvaror. Man jobbar med en sund och modern helhetssyn vad gäller lokala råvaror såväl som att använda det som är bäst för säsongen. Helt enkelt så är ambitionen att ta de bästa ingredienserna och med fingertoppskänsla skapa fantastiska rätter. Och visst lyckas man, vi var riktigt nöjda med vår middag på Grill market, men helt i klass med Seafoodgrill eller Fishmarket (recension kommer) kom man inte.

Vill man kan man ha full koll på hur rätterna tillreds i den av öppen eld otroligt varma inramningen i köket.

Inredningen är verkligen fantastisk, och stället har grymt härlig känsla. Lite sådär så man gärna hänger där extra och bara njuter av välkomponerade drinkar.

    

Maten då? Jo, vi åt en hummersoppa till förrätt som var helt fantastisk. Helt. Kanske den godaste sådan jag ätit, med helt perfekt avvägning mellan hummersmak och hetta. Rejält stor var den också….
Och hemmagjort bröd med gott smör, det är bara så sjukt gott!

  

När varmrätten så kom in så var vi nästan redan lite mätta av den mastiga förrätten… och även om köttet var grymt bra så kunde tillbehören varit snäppet roligare. Potatisskruvar och minimajs mm i en ganska trött sallad andas inte så mycket perfektion som man säger, ändå. Men köttet – alla rätt!

Även om jag inte är helt lyrisk över maten på Grill market rakt igenom, så rekommenderar jag ändå ett besök för den som vill ha bra kött som omväxling tilll all härlig fisk man kan få i Reykjavik. Ställen är mäkta populärt av en anledning och det var helt fullt den vanliga maj-torsdag vi var där – så det är ett hett tips att boka bord!