Vi måste prata om namn!

Hörrni, vi måste ju prata om det här med namn på bebisen! Vi har en het kandidat i ett namn vi tyckt om länge och som när vi läste det i en namnlista redan någon gång i somras kände att landade rätt. Men det kan ju i sin tur göra att vi är lite för fokuserade på det och glömmer andra. Har du något förslag? 

Vi gillar moderna men de ska helst ändå vara ”riktiga” och inte hitte-på (Max och Stella är faktiskt båda gamla namn). De ska helst gå att uttala på engelska utan allt för mycket ansträngning. Gärna hyfsat enkla. 

Och ja, det verkar ju alltså vara en lillasyster – men det finns väl ingen total garanti för det förstås.

  För övrigt inledde jag förmiddagen på SATS. Undrar hur många fler pass det blir före leverans? Ett par till iallafall, tänker jag mig. Vecka 38 på onsdag.

Nu efter lunch lägger jag lite tid på att köpa en del saker som behövs – HMs grymma amningslinnen, ett par sköna tofflor från samma ställe (rätt ner i ännu obefintlig BB-väska) och lite krämer som är bra att ha från dag 1. Detta kan bli veckan när jag lite mer detaljerat börjar fatta att det ska komma en bebis och förbereda för det. På tiden, lite?

 

Men namnen nu då. Shoot! 

  1. Namn är ju fantastiskt svårt, jag är ju sån som ratar det allra mesta. Tyvärr. Finns så många bra namn egentligen, men så tänker jag på en person som heter just det och då är det kört… 🙂 Ni hittar säkert något som passar alldeles utmärkt!

  2. Som sagt, vi delar gärna med oss av Iris ;-), men det visar sig att jag ofta säger Siri till henne…..och det är ju fint det med….men kanske svårare på engelska och kanske för mkt iphonekoppling. Julia, Miri, Ester, Maja, My, Indy (kanske för Am men gillar det för att jag känner en Am tjej som heter Indy Lou), Elle, Lil/Lill. Charlie delar säkert med sig av Westerberg, det ville han att Iris skulle heta….kram!

    1. Ja men det är ju så fint, och som jag berättade så var min farmor Iris en helt fantastisk människa. Det skulle passa så bra…
      Men hm, vi har nog uteslutit det ändå. Synd också att vi inte gått för fler namn än ett i vår familj så inte ens som andranamn lär det bli med, haha.
      Schysst iaf att veta att ni kan tänka er att dela med er. 😉 Och av Westerberg också, perfekt verkligen. 🙂
      Fina förslag, just den typen av namn jag gillar! Kram

    1. Stina har vi flera i umgängeskretsen, men visst är det ett fint namn!
      Jag gillar också Maja, och Meja. 🙂

    1. Jag älskar Ebba. Topp 3 på familjens nuvarande namnlista. Eller inte familjens, men min, Henkes och Stellas – Max kör lite eget race där nuvarande i topp är Lilo eller Samantha. Haha! 🙂

  3. Jag har själv en ettårig Elliot och vi visste inte hans kön. Vi trodde länge det var en tjej och då hade vi tre favoritnamn: Alba, Stella (!) och Molly. Ni har ju redan en Stella och Alba kanske är för spanskt för er smak (hittade namnet när jag läste vad Lena Olins barn hette: Asta, Alba och Agnes)? Men Stella, Max och Molly/Mollie tycker jag passar jättefint!

    Tack för en underbar blog och det ska bli så kul att följa din resa som trebarnsmamma.

    1. Först och främst stort tack för dina fina ord om bloggen! Vad roligt att du gillar den!

      Jag gillar verkligen Elliot, det har jag haft som favorit på kille. Om bebis i magen mot oddsen visar sig vara en kille kommer jag dock lobba hårt för August. 🙂
      Gillar också rytmen i Stella, Max och Molly, de passar verkligen. Däremot har vi flera Molly i vårt umgänge så här är det redan taget.. 🙂
      Tack för hjälpen!

    1. Alice är VERKLIGEN en gammal favorit här. Så himla fint!
      Det finns dock hos nära vänner… och ligger 2-a på namntoppen så det är nog det som jag tvekar på där.

      Skulle inte bli förvånad om det kom en liten halvsladdis hos er också! 🙂

    1. Clara hade vi som favoritnamn när vi väntade Max. Sen fick en nära kompis en dotter innan och (helt ovetandes) blev hon en Klara – och jag fick veta det när vi var i New York och jag låg där i hotellsängen, full av hormoner och grät. Haha! Det var liksom inte läge för samma då. De har för övrigt även en Emma så de har två fina namn som således är upptagna för oss. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *