En upprätt dag med träning, lunchdejt och fix

När jag väntade Max och kände lite stress över hans ankomst – jag ville att han skulle hinna komma före julafton (var beräknad till 26 december och Stella hade kommit två dagar tidigt…) –  så frågade jag barnmorskan om jag kunde påverka det på något sätt. “Det enda är väl att vara upprätt”, sa hon. Den här gången har jag ingen jättebrådska, men om igår var en helt ryggliggande dag så har idag varit en väldigt upprätt sådan. Redan vid 10 hade jag tagit mig med buss och promenad till Sickla och satt igång träningen. Jag körde det sista av dessa två pass, för känslan från förra veckan när jag tyckt att träningen veckan innan kändes för mjäkig (och jag således körde ett lite intensivare pass) finns inte kvar. Kanske för att monsterträningsvärk i tre dagar känns ovärdigt och onödigt för en fullgången preggo. Det finns andra, “bättre”, anledningar till att inte kunna sätta sig på en toalett utan smärta, liksom. De pass som Lofsan gjort (i länken) är rätt korta men jag lägger mycket tid på rörlighet och aktiveringsövningar också. Jag kör länge med pinne innan passet, sitter på huk och tränar bäckenbotten som jag misstänker inte alls är lika stark och väl omhändertagen som min core samt får in rörligheten på samma gång (har ni läst om utmaningen #30dagarhuksittande?), och jag försöker också köra en del yogaövningar efteråt. Så det blir en bra timme utan att vara fullt så intensiv.
Nu är SATS-kortet fryst från och med onsdag nästa vecka, så vi får väl se om det hinner bli något mer pass innan dess. Vill jag köra efter det så kan jag nyttja mitt klippkort på Rosa skrot istället, jag vill bara inte riskera att glömma frysa det i samband med förlossning och låta veckorna och hundralapparna ticka på i onödan.


Vecka 39 imorgon och idag på dagen två veckor till due date – jag är fullgången! Tjoho!

Sedan promenerade jag till Sjöstaden och hämtade bilen som varit på lite mini-reparation efter att Max tömt en sko, a.k.a halva sandlådan, i ena bälteslåset som därmed slutat funka – obra när vi snart nyttjar fem platser i bilen.

Sen hade jag lunchdejt med två riktiga pinglor – en exemplariskt glad Älva med sin fina mamma Towe. Riktigt mysigt, och timmarna rann på men sen hann jag ändå med både HM och Clas Ohlson för lite ärenden och en sväng till Stalands i Järla sjö. Och extra tidig skolhämtning.

Det verkar som att vi blir med fåtöljer trots allt… Snart! För nu drar vi mot Stalands centrallager och förhoppningsvis kommer vi hem med något som kommer bli bra framför brasan. Så spännande!

Det upprätta läget fortsätter idag med andra ord. En aning omväxling mot igår, kan man säga. Fast, med noll falsklarm och förvärkar ska man inte dra så stora paralleller av det. Det funkade ju inte direkt med Max som dröjde till 29e. 

Följ mig!