Tröttmåndag och vegetarisk tikka curry

Jag misstänker att det var en och annan person som tittade ut imorse och önskade att de hade kunnat välja att ligga kvar i sängen ungefär hela dagen… Trött, tröttare måndag. Grå, gråare, november.

I vår familj fick tre personer bita i det sura och mer än trötta pallra sig upp. Den fjärde, den som ser ut att ha svalt en vattenmelon, kunde göra just det – välja att ligga kvar i sängen. Så det gjorde jag!

Jag har alltså haft min lugnaste dag på förmodligen flera år. Jag gick upp sent, landade i soffan, och hoppade in i duschen först före eftermiddagens hämtning. Jag tog på mig nattkrämen direkt efter den där eftermiddagsduschen. Så lämpligt.
Jag behöver väl sådana dagar nu, antar jag. Igår var mer aktiv när fars dag firades med handbollsträning (Stella), hockeyträning (Max), lunch i ishallen och utemiddag. Bland annat.

Däremot lagades ordentlig mat ikväll till skillnad från min kombinerade frukost och lunch som bestod av fil och musli, och detta blev verkligen gott. Eftersom det är något så bra som en vegetarisk rätt så vill jag tipsa vidare. Vi kör fortfarande matkasse från Mathem och det är deras recept – Green Tikka Curry
Reecept i länken ovan. I vårt recept var det dock kikärtor istället för black eye bönor – och kikärtorna var ungefär det enda barnen åt från grytan även om de välkomnade det vegetariska… De är inte så förtjusta i att djur dödas för att ätas och vi uppmuntrar resonemanget i viss mån men försöker förklara att man då behöver bli bra på att äta grönsaker och bönor mm. Så vi tränar, med andra ord.

Följ mig!

Mer läsning...
Asiatisk top notch hemma