Om Britax-vagnar, bilsäkerhet, ergonomi  och massage

Igår var jag på ett event med Britax (de som köpt upp Brio som inte längre finns som märke på vagnar/bilstolar) och fick en massa information om deras produkter och en massa fina tips kring säkerhet och annat. Det passar ju väldigt bra i nuläget, och att ta sig fram smidigt både till fots och i bil är verkligen viktigt för att orka och vilja vara aktiv.

Britax har verkligen schyssta vagnar, och förutom en massa förbättringar i och med att alla släpps i ny version under Britax-märket så finns de nu i ett helt gäng färgglada varianter.

Britax-vagnar

Nu är nog jag mer svart av mig när det gäller vagnar men jag minns ändå vår allra första vagn som hade allra trendigaste och snyggaste denimtyg… Ah! Skulle jag gå på färg nu så skulle det vara den snygga oliv-melange nedan. Och allmänt så skulle jag kunna vara sugen på en Britax Go Next Plus som med “plus” i slutet innebär en vidareutveckling av den vanliga (och kanske Sveriges populäraste?) Brio Go. Den har större framhjul och större varukorg, och går till skillnad från originalet att ha i fullt liggläge och således även kunna användas med bara mjuklift. Smart! Detta utan att vara bredare eller så. Sedan finns förstås originalet Britax Go Next också kvar.

britax go next grön

Fast nu har ju vi en Smile som står hemma och väntar på bebisankomst, och jag hade nog valt den även om jag gjort om valet idag. Smile i ny tappning från Britax (som släpps under senvintern) har en tystare suflett men är i övrigt i princip densamma som den vi köpt. Kan jag inte bara få börja köra den snart..?

britax smile 2

Smile i färgen Flame Red. Och där sitter i bakgrunden sitter mitt sällis Towe och Älva också.

Britax pratade också mycket om bilsäkerhet. Apropå att vänta så ser jag fram emot att stoppa innehållet i magen längst till höger i babyskyddet (vi har köpt en Brio som går att sätta på vagnchassit – och med de nya Britaxmodellerna blir alla babyskydd och vagnar kompatibla med varandra – bra, för att kunna sätta babyskyddet på vagnchasset är verkligen bästa grejen som finns!) men blev allra mest intresserad av och nöjd med den nya idén som förändrat de vanliga framåtvända bilstolarna. Som ni ser på bilden till vänster så finns nu en liten krok i mitten nedtill, som bältet ska sättas under. Det innebär att det alltid får rätt position mot barnets starka bäcken istället för att kunna åka upp och med det vara farligt för magens mjukdelar. För problemet är ju att barn inte sitter helt still i bilen utan lutar sig åt sidan och framåt osv. Jag tycker att vi tjatar konstant om det, och det vore utmärkt att veta att bältet alltid sitter korrekt även om barnet skruvar på sig. Smart!
britax bilbarnstol

Olga Rönnberg, den från TV och media så kända PT-n, var där och pratade ergonomi och träning för mammor. Jag är ju, som ni vet, en sucker för sådant. Hennes tips för mammor handlade mer om ergonomi än träning och hon pratade om att utgå från en stark bålmuskulatur för det är den som bär upp allt annat. Viktigt är också att i alla lägen tänka på att lyfta med hela kroppen inklusive benen och inte bara fälla ryggen. Hon pratade också om vikten av att rulla bak axlarna och sträcka på sig, inte minst när man kör vagnen, och att hålla bäcken och svank rak för att aktivera både bål och säte och inte slita extra på till exempel ryggen.

olga rönnberg ergonomi

En höjdare för undertecknad var annars att få några minuter i massagestol både för rygg och fötter. Duktiga terapeuter från Axelssons var där och gav trötta mammor och preggos lite avslappning, och jag bad förstås om lite extra fokus på de där punkterna vid fötterna som ska kunna få fart på en förlossning. Det fick jag och det är tydligen runt fotlederna/knölarna som gäller – men någon effekt direkt fick det inte tyvärr. Kanske något som gör att jag kan inkassera en massage från Henke ikväll dock?

massage axelssons

För ja, redo är jag och inte bara fullgången utan kolla checklistan. 100%!

 

Idag är jag hemma och tar det lugnt för gårdagens utsvävningar med barnmorska, event, caféhäng mm tog hårt på krafterna – så hårt så jag åkte hem istället för till det reseevent som väntade på kvällen. Surt att missa men jag vet ju vikten av att känna efter nu, och resebloggandet kommer få uppsving snart igen är jag säker på när fokus skiftat lite efter bebisankomst.

Så det är väldigt skönt att vara hemma och ta det väldigt lugnt idag. En garderobsrensning och en promenad är det dagen bjudit på och jag konstaterar att det är härligt kyligt men att fler kallgrader kan få vänta tills bebisen kommit ut och jag får igen en jacka igen…

  
Ha en skön fredag!

 1. Hej! När jag var inne på lekia så sa dom att britax smile 2 skulle man kunna ändra ställhöjd på på selen så barnet kunde använda vagnen lite längre, tydligen så hade många klagat på brio smile 2015 att barnen “växer ur” vagnen… Men har inte kunnat läsa någonstans på någons blogg att de lagt märke till just den ändringen, stämmer det verkligen eller är största skillnaden i princip på gamla och nya att suffletten inte låter? Jag väntar mitt första barn och har bf 12 april och jag undrar om det är bättre att jag slår till på en brio smile 2015 nu eller väntar liite och haffar åt mig en britax smile 2. Bara att britax smile kostar lite mer just nu.

  1. Hej! Jag är faktiskt lite osäker, men som du säger så är det något som ibland kommer upp som negativt – att den ibland upplevs liten. Jag har stora barn, så jag tänkte på det lite – men vet också att vi när Meja är typ 1,5 kommer byta till en Mountainbuggy. Den är så enormt smidig och stabil på samma gång (och en grym vagn att resa med), men däremot vill jag inte ha Meja framåt direkt så därav att vi köpte en Brio smile så länge. Min erfarenhet är att de flesta byter vagnar och inte har samma år efter år. 😉
   Det de sa på presentationen var som du säger – i princip samma med några pytteändringar, som sufletten. Inget annat nämndes.
   Svårt det där med vad det är värt… En vagn av nyaste modell har förstås alltid bäst andrahandsvärde så det kanske går på ett ut.
   Lycka till med bebisen!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!