Dagens fjäll med is, träningsvärk och after ski

Vi vaknade till ett Sälen och Lindvallen där lite regn fallit under natten, och i någon minusgrad hade blött blivit hårt och förutsättningarna därmed lite sämre för inte minst de små. De tog sig dock till backen med glada miner, och jag som kom iväg lite senare med Meja och världens bästa bebisvakter aka mina föräldrar inledde dagen med några åk helt själv. Halleluja! Lite tid själv i backen är ju inte fel oavsett hur mysigt familjeåkandet är, och det fick vi mer doser av under dagen. 

  
Snön har inte varit optimal den här veckan, men samtidigt är det skönt med hyfsad värme och ljus. Det är inte en självklarhet när man åker till fjälls i januari… Det som ligger på uppsidan under skidsäsongens inledande månader är att det är väldigt folktomt i backar och helt uteblivna köer under vardagarna. Svenska fjällens bästa är senvintern anser nog de flesta inklusive jag, men alla månader har sina fördelar helt enkelt. 

   

Jag har haft rejäl träningsvärk idag i mest hela kroppen. Den främsta anledningen sitter nog i aktiviteten på bilden ovan. Att dra stavlösa barn frestar på och inte minst om man åker själv med dem och har en i varje stav och enbart använder benkraften för att ta sig fram. Det tar rejält i ben, rumpa och sidan av magen kan jag informera den som undrar. Och ja… när vi imorgon lämnar Sälen ska jag återgå fullt till normal postgravid träning och inget annat. 
Henke och Stella (samt min bror med familj) åkte hemåt efter en sen lunch, men jag och de två yngsta är kvar tills imorgon. Vi har färre viktigheter att passa hemma i Stockholm, vi som är jobblediga och/eller inte lyder under skolplikten. Så denna sista dag var det läge att få lite after ski-känsla. Vi gick ner från vår hyrda stuga till närbelägna ”Sälenstugan original” – ett riktigt klassiskt gammalt bygge med riktigt härlig charm. Helt rätt för oss idag, och ett ställe man absolut kan besöka även med barn (som vi dock lämnade hemma denna gång).  

   
  


Vi har haft det så härligt de här dagarna så att min man drömskt pratat om att bo i fjällen men det kommer aldrig locka i praktiken. Däremot är jag totalt osugen att åka hem imorgon. När kommer vi tillbaka tro?