May we raise them och babysim

Idag är det internationella kvinnodagen. Varje år brukar jag skriva några ord om det, och så även i år även om det blir lite kortare än vanligt. Frasen ovan – Here’s to women, May we know them, May we be them, May we raise them – har delats flitigt i mitt flöde idag. Men bara amen to that! Det är fint att vi tar chansen att hylla de fantastiska kvinnor vi har i vår omgivning, och viktigt att vi vet att dagen finns för att uppmärksamma det skeva i att kvinnor (bland annat) fortfarande tjänar betydligt mindre än män och sitter på enormt många färre ledande och styrande positioner i samhället.
Det här inlägget, Den jäkla feministdiskussionen, är ett av mina bästa i ämnet och några fler finns här.

Sedan förra årets internationella kvinnodag har jag fått ännu en dotter. Två döttrar som ska formas till personer som tar plats med full självkänsla, och ska ges samma möjligheter som sin bror – varken mer eller mindre. Min viktigaste uppgift i livet. Jag hoppas att samhället är med mig, men sörjer i insikten om att det inte är så. För mig behövs ingen internationell kvinnodag för att påminnas, för mig är målet lika uppenbart varje dag som nuläget är påtagligt. Vi har en bra bit kvar.

Idag har vi inte marscherat för kvinnodagen som jag och Max gjorde hans första internationella kvinnodag (för i år gick den redan i lördags och då var vi inte hemma) utan vi har gjort något helt annat; debut på babysim!

Med Meja har jag verkligen inga behov av babysånger eller rytmik, öppna förskolor innan krypåldern eller ja – vad som helst, men babysim missar jag inte. Dels är det en otroligt mysig stund när det bara är vi två som i en bubbla med huvudena i samma höjd och viktlöst flytande i varmt vatten, dels är det så bra för barnet. Jag tror verkligen på att göra dem vana vid vatten tidigt i en lugn miljö.

 

Meja? Jodå, hon älskade det. Jag ser redan fram emot nästa vecka!

Efter simmet träffade vi upp Towe och Älva som äntligen är tillbaka efter en månad i Vietnam. Vill ni läsa om att resa i Vietnam med barn kan ni läsa om deras hela resa under den här länken (som säkerligen kommer att fyllas på med fler inlägg). Resesuget blir inte direkt mindre! Långresor med barn om man har möjlighet är så otroligt mycket värt, och man får utan tvekan betydligt mycket mer för pengarna än när man gör en vanlig 1-veckasresa.