Bergen dag 3; Ulriken och ljuvliga staden Bergen (med en nyfiken fråga till dig!)

Vi sov länge imorse, för när jag väl insett att jag inte skulle kunna ge mig i kast med den vandring jag ville så kände jag ingen brådska. Bättre då att njuta av en riktigt skön hotellsäng och sova riktigt länge på morgonen, för det är hon ju bättre på – min lilla goding till bebis. Bästa ressällskapet för övrigt, knappt ett gnäll och glada miner till alla hon möter och i sele såväl som vagn. Det är en fröjd att vara med henne!


Efter frukost och ihopplockning på rummet så tog vi oss som sagt till foten av berget Ulriken, linbanan upp och spenderade många timmar med att gå omkring på toppen. Det hann bli eftermiddag innan vi åkte ner igen, och jag funderade länge och väl men bestämde mig för att gå lite till i den stad jag blivit så kär i. Att tillåta sig att bli lite vilse betyder ofta att upptäcka något nytt, och jag tycker att strosande och insupande av atmosfär är det bästa man kan göra i en ny stad. 


Det bästa jag hittade, förutom nya och urfina gator jag inte gått innan, var ett helt magiskt resecafé (som jag måste berätta mer om i eget inlägg). Så vi spenderade eftermiddagen fikandes innan vi fram emot den tidiga kvällen tog oss hem till hotellet igen, lagom möra. 


Det är inte fel att sjunka ner i sköna soffor i en mysig hotell-lounge, och när det dessutom just serverades kvällsmat på hotellet kunde tajmingen förstås inte bli bättre. Nu är vi lite mer utvilade, mätta och redo att åka mot flygplatsen.


Jag är dock säker på att jag kommer att komma tillbaka. Bergen har verkligen levererat på alla plan – överlevererat skulle jag säga.


Jag skulle så himla gärna vilja att du kommenterade om du blivit mer sugen på Bergen och Norge efter mina rapporter? Kan du inte skriva en rad, även du som oftast inte kommenterar? Det vore superroligt att höra!
Själv är jag så himla nöjd, och det kommer fler inlägg så du som planerar att åka hit kan få ännu mer kött på benen. Hoppas jag lyckats inspirera dig!