Cecilia Blankens podd om Los Angeles (och utlandsliv)

Som jag berättade så hade vi (alltså vi som i jag och Annika) i förra veckan en Skype-intervju med Cecilia Blankens, och det var verkligen en gäst jag drömt om till Att resa-podden. Jag lyssnade mycket på Blankens podd ”Blankens Swanberg” (som numera är vilande) tidigare, och gillar hennes sköna uttryck – liksom jag länge inspirerats av henne inom olika områden – och hon har en gedigen CV med titlar som modeexpert, journalist, och skodesigner för att nämna några.

Cecilia berättade massor om att ta med sig familjen och flytta utomlands, och det här är ett område jag tycker att är så intressant. Sådant som hur barnen förändras av en flytt, om de känner sig svenska eller amerikanska, hur lång tid det tar med språket, identiteten och – allt sånt. En utlandsflytt är ju så omvälvande för både vuxna och barn! Sedan ger hon förstås sina allra bästa tips till Los Angeles också – och  så får hon bemöta ett gäng myter om staden. Är Hollywood-skylten verkligen överskattad, behöver man bil överallt, är alla plastikopererade och har en dröm om att slå igenom, eller..?

Så här lyssnar du på Att resa-podden:

Omslagsbilden är en skärmdump från Cecilias blogg, och hon har skrivit om avsnittet här och här.

blankens poddKlassisk podd-vy; mikrofon, dator, headset, läkerol och Ramlösa. Här i en juniorsvit på Clarion Hotel Amaranten.

Det var verkligen enormt kul att spela in ett avsnitt med en så häftig gäst, och vi har en lång lista med kandidater framöver. Har du någon idé eller önskemål? Kommentera gärna!