Restauranger i Marbella / Puerto Banus – recensioner och tips

Vi åt både bra och mindre bra i Marbella, så jag tänkte sammanfatta och recensera de ställen vi var på och berätta om alla andra tips vi fick om bra restauranger i Marbella. Har du något ytterligare tips? Kommentera gärna!

Trocadero Arena, Beach Rio Real Marbella

Trocadero Arena är en restaurang och beach club vid stranden Rio Real i norra Marbella. Vi spenderade en hel fredag där, och åt lunch på restaurangen. Hemsida och recensioner berättade om medelhavsmat med asiatisk touch, och menyn var diger. Några åt väldigt gott medan andra inte var fullt lika imponerade. Jag tycker att maten höll en medelnivå – det levererade men inte mer än så. Inramningen är desto härligare – restaurangen har riktigt härlig loungekänsla. Det är afrikanska möbler och mönster, grovt trä och rustik inredning – på ett snyggt och härligt sätt.

Tempora, Gamla stan Marbella

Restaurangen Tempora ligger i Gamla stan i Marbella och har väldigt högt betyg på TripAdvisor. Maten är prisvärd och det vi fick in smakade väldigt bra – men väntan på maten var enormt lång. Vi var visserligen ett sällskap på 16 och hade inte förbeställt, men mer än timmen är inte okej. Samtidigt så är Tempora ett ställe jag absolut skulle kunna gå tillbaka till för en spontan enkel – men riktigt bra – middag med mysigt läge i en av Marbellas gränder.

Oak Garden & Grill, Puerto Banus

Oak Garden & Grill i Puerto Banus har samma ägare som klassiska La Sala, och blev stället vi gick till när det sistnämnda var fullbokat. Som namnet antyder var det grillrätterna som ägde, och vi var alla riktigt nöjda med smaker och kvalitet på våra varmrätter (vilka vi gick direkt på) – inte minst de i sällskapet som valde stekar som chateaubriand eller annat nötkött. Jag vågar mig på att rekommendera båda ställena – men var beredd på festmusik lite senare på kvällen på det senare.

The Boardwalk, Playa Fontanilla Marbella

Stranden där vi bodde – Playa Fontanilla som sträcker sig från hamnen och en hel kilometer söderut – anses var en av Marbellas bästa, och på strandpromenaden ligger omtyckta restaurangen The Boardwalk. Där övriga närliggande restauranger kändes samma-samma-lika med sin medelhavsinredning utmärkte sig The Boardwalk med skönare och modernare loungemöbler i grått. Vi fick förbeställa mat från en begränsad meny, men fick en riktigt god trerätters – med enorma portioner. Det var alltså för stora portioner, som riktigt sänkte oss. Lyxproblem? Jag tror att The Boardwalk är ett riktigt bra val om man vill hålla sig på stranden en kväll och har fulla menyn att välja ifrån.

Ocean Club, Puerto Banus

Inne på lyxiga beachcluben Ocean Club serveras klassiska spanska och europeiska rätter såväl som sushi – och man gör det med riktigt bra klass. Givetvis är priserna lika höga som allt annat på klubben – men det är inte enbart överprisat på grund av den lyxiga stämpeln utan kvaliteten på maten är riktigt bra.

Övriga rekommendationer

Vi hade span på några restauranger som vi inte lyckades besöka, men jag tipsar vidare här ändå.

Piucaro ligger på utmärkt läge just vid vattnet men en liten bit ifrån hamnen i Puerto Banus och ska vara bra, ha bra priser och vara vana vid stora grupper.

Los Bandidos – ska vara väldigt bra och nästan att se som “ett måste” om man ska äta i Puerto Banus.

Messina är ett ställe som ska ha helt fantastiskt bra mat och ett bevis på det är att de har en stjärna i guide Michelin. Samtidigt så ska den ändå kännas hyfsat prisvärd. Enligt tips är det bra att välja 3-rätters istället för avsmakningsmenyn, då man ändå får många mellanrätter.

_________________________________________

Notera att för alla tips ovan så kan det vara bra att uppdatera sig på till exempel TripAdvisor för att få nyaste utlåtandena. Även om jag inte tycker att TripAdvisor är bästa stället för restaurangrecensioner – i restaurangfallet går inte kvantitet före kvalitet vad gäller recensioner – så kan det ge en bild av det mest aktuella läget. 

Följ mig!

Mer läsning...
Jag bokade en utlandsresa…