Mitt 2016 – en tillbakablick

Jag kommer att skriva om mina resor 2016 när jag landat från Bali helt mentalt – för resan jag just avslutat känns som att den tillhör 2016, så det vore inte rättvist att sammanfatta reseåret innan jag helt landat från – men mitt liv är ju inte bara resor, så liksom tidigare år kommer här en sammanfattning i form av en frågelista.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Den frågan är ju märkligt, för svaret är ju givetvis! Samtidigt var mitt 2016 ganska lugnt och med mer fokus på familjeliv snarare än stora förändringar och utmaningar, vilket jag också visste redan när jag blickade fram emot det för ganska exakt ett år sedan i det här inlägget med många tankar – som är jätteroliga att gå tillbaka till nu med året bakom mig.
Men, att vara med i stor webb-TV-produktion med allt vad det innebar var klart nytt – och innan året var slut blev antalet gånger hela tre. Läs t.ex mer om min medverkan i Aftonbladets Out of office här, och när jag var reseexpert i En köpsmart syn på livet här. I reseväg upplevde jag för första gången norska fjordar och engelsk landsbygd – och att resa som en familj på 5!

Norge

Genomdrev du någon stor förändring? 

Genomdrev låter dramatiskt, men en stor grej var att bestämma sig för att köpa en lägenhet i Åre. Det ser vi resultatet av först 2017 dock!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Förra året svarade jag; “Ja, många! Förvånansvärt många med tanke på vår ålder, haha!” men i år lugnade det ner sig lite – men tar fart igen 2017 med flera små bebisar i umgängeskretsen. Så mysigt att det blir fler bebisar hela tiden!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Alltså nej – inga 2016-datum som kommer att etsa sig fast, det tror jag faktiskt inte.

Vilka länder besökte du?

Förenade Arabemiraten, Norge, England, Italien, Spanien, Singapore, Indonesien.

Cornwall, England

Bästa köpet?

Utöver alla flygbiljetter; Min Mac-dator. Så underbart att ha en härlig, liten dator som funkar så bra och är så enkel att ta med sig!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att Meja fortsatt vara en så älskad lillasyster. Att hon blir äldre och tar mer plats har inte påverkat storasyskonens tankar om henne på något sätt, utan tvärtom så växer deras relation varje dag. Det är så fint att se dem ihop, de där tre små, och det finns få saker som gör mig så lycklig som att se dem vara med varandra. De är så himla fina mot varandra!

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?

Stabil nattsömn som norm. Alltså, mer sömn. Och mer träning.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat – jag tycker inte alls att jag kommit upp i den nivå jag egentligen vill ha. Samtidigt så har jag, vilket jag också sa i början av året, tränat tålmodigt och målmedvetet med att bygga upp kroppen igen efter förlossningen och inte skynda på något – utan göra mig redo för resten. Där är jag verkligen nu!

Hemavan – en så underbar resa!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ammat på nätterna – haha!

Favoritprogram på TV?

Jag kan inte fatta att man förväntas ha ett sånt? Jag svarar pass. Eller möjligtvis Kockarnas kamp.

Bästa boken du läste i år?

Min fantastiska väninna.

Bästa matupplevelse 2016?

Helt klart Punk Royale. Och Friday brunch i Dubai.

Vad var din största framgång på jobbet 2016?

Jag har ju bara bloggjobbat i år, men det har varit fortsatt så himla roligt – min överlägset bästa hobby – och jag har fått flera utmärkelser och en stabil läsarkrets. Dessutom är podden fortfarande både superrolig att göra och får fler lyssnare och uppmärksamhet hela tiden, så det är verkligen kul. 2017 ska vi göra en första livepodd på Caravan-mässan och det känns så otroligt kul!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Glad som vanligt, men samtidigt med en känsla av att vackla lite i mina grunder. Det beror, är jag helt övertygad om, på att jag varit hemma hela året. Det har varit helt fantastiskt, men det är ändå en speciell situation och långt ifrån en riktig vardag – vilken kommer vara välkommen när den kommer i 2017.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Resor. Som alltid.

Vilken är din största insikt under 2016? 

Att föräldraledighet är helt ljuvligt, men att en balanserad vardag är det som är bäst i längden.

Vad är du peppad för inför nästa år?

Så otroligt många roliga resor under första halvan av 2017, ser så väldigt mycket fram emot allt från Kapstaden och New York till London och Åre. Att göra oss (semester-) hemmastadda i Åre-lägenheten ska bli helt underbart och kommer att ske halvvägs in i 2017 – och hösten är ännu ett blankt blad men då kommer vi landa i en rullande vardag (för innan sommaren blir nog lite speciellt tror jag, det kommer inte riktigt hinna landa innan) och det blir härligt det med. Jag har riktigt fina förhoppningar för 2017!

 1. Härligt resår ju! Ja det var galet lite folk! Lågsäsong! På söndagen var det lite mer folk men tror de första åkte hem sen! Vi var ju nästan själva i backarna på må & tis och då var vädret helt magiskt! En mindre alport och inte så känd! Så nu får vi se om det ev blir en till skidresa istället för lång resa?! Hela familjen älskar ju skidor!

  Ha det underbart i Åre! Vore kul m en date efter våra resor?! Kramar

 2. Jag blev så glad att du kom förbi och sa hej! Och jag håller med om att balanserad vardag är det bästa. Alla kategorier. Men det är svårt! Min livlina är träningen och meditationen.

  Också så kul att hitta till en dedikerad resebloggare. Du får stå ut med att jag kommer fråga var jag ska åka med familjen i vår. Jag tänker att jag kan ställa den frågan under kommande dagar på Åre Workation! 🙂

  Kram
  Emilia

  1. Ja, inte lätt – och inget som liksom “blir klart” heller.
   Träning är min också – och en lagom blandning mellan familj-jobb och mitt egna.

   Tack för en härlig helg fina du! Kram

 3. När jag läser det här finns det så himla många saker som jag skulle vilja bolla med dig när mitt förhoppningsvis egna föräldraskap är på intågande. Det är inte än men när (jaja om) det är det så inser jag att det finns tusen tankar gällande föräldraledighet, bloggliv, jobb, resor osv som jag tror du har mycket klokt att dela med dig av!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Egenföretagandet i corona-tider och jobbhösten