Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Årets äventyrare 2016

Jag läste just att det nu går att rösta fram Årets äventyrare – en utmärkelse som utsetts i över tio år för att premiera enastående prestationer inom begreppet äventyr. Genom detta vill man lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen – och inte minst lusten och drivkraften att satsa och genomföra sin äventyrliga dröm. Drömmen kan ha skett var som helst i världen, men givetvis i naturen.

Fyra kvinnor och fyra män är nominerade i årets kvinnliga respektive årets manliga äventyrare, och jag vet var mina nomineringar – och mina tummar – ligger. Vi har nämligen själva identifierat och imponerats av två på listan, och intervjuat dem till Att resa-podden.

Årets äventyrare – Helena Olmås

För att ha genomfört sin dröm och med goda förberedelser och bra genomförande under 130 dagar vandrat Te Araroa, 300 mil genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr till Bluff i söder​.”

Helena är så otroligt inspirerade, och du hittar avsnittet med henne här;

årets äventyrare

Årets äventyrare – Aron Andersson

Att allt är möjligt har Aron visat gång på gång. Denna gång gav han sig ut med en guide för att som förste person i rullstol ta sig i en sit-ski till Sydpolen. Trots att han var tvungen att korta ner distansen pga av hälsoproblem så valde han att stanna kvar på Antarktis och genomföra den sista etappen innan han begav sig hem.”

Är det någon som visar att äventyr i naturen är möjliga – men kan kräva enorm drivkraft – så är det Aron Anderson, killen som trots att han är rullstolsbunden sedan tidig ålder gjort allt från att bestiga Kilimanjaro till att åka sit-ski till Sydpolen. Du hittar avsnittet med honom här;

Bilderna i inlägget kommer från Helena Olmås / Aron Andersons pressrum

Följ mig!

Mer läsning...
Stora influencerpriset 2017
Att resa-podden och Stora Influencer-priset “Business”