Stockholmsisen och vabben

Den här dagen blev inte riktigt som tänkt – för istället för att vakna till en dag med skridskoutflykt till min favoritplats Hellasgården så var det till två skolbarn med feber. Planerna fick således ändras snabbt, och förutom en liten förmiddagssväng för att lufta mig och Meja på affären så vankades soffläge. Jag kände mig en aning snuvad på vinterdagen jag sett fram emot, men sådant går ju inte att göra något åt. Men, när eftermiddagen kom så kröp det ändå i mig och suget efter frisk luft var stor – och barnen mådde helt okej och ville gärna vara hemma själva en stund, och fortsätta sitt seriemaraton. Jag gick således ner till Långsjön, som ligger några minuter från vårt hus, och packade med skridskorna under vagnen och en pulka i famnen på Meja, och sedan körde vi runt, runt i närmare 40 minuter.

Det var så otroligt härligt, och isen var fantastiskt fin – helt svart och blank. Meja gillade åkturen, och satt helt nöjd och utan gnäll.

Så fångade vi dagens sista solstrålar, och min energi höjdes med ungefär några hundra procent.

Tack vintern, tack Nacka, tack Sverige för föräldraledigheten

 1. Här vabbas det också. Båda barnen haft över 40 graders feber. Tråkigt förstås och samtidigt så får man se det lite mysiga i det också. Får till lite egenträning mellan febervarven och lockar med bullar från bageriet. Men det ska inte hymlas med att jag också skulle vilja ta med dem ut på solpromenad på Djurgården…..snart, snart.
  Hoppas ni kryar på er.

  1. Men så himla tråkigt – KRYA!
   Men ja, visst är det så att man får se det positivt också, att man får tid ihop och mysa lite.

 2. Tack! Alla blev friska ungefär…nu 😉 influensa har härjat och vi har nu legat däckade alla fyra. Så segt. Men nu är alla på benen och finns väl få gånger som livet känns så levande som efter sjukdom. Då föds också reselusten och jag går bananas på resesajter…;)
  Följer ditt härliga äventyr i Sydafrika. Så spännande att läsa.
  Kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
säfsen barnvänlig skidort i södra dalarna
Säfsen – en barnvänlig skidort i södra Dalarna