En vecka i Kapstaden sammanfattad

Jag har så mycket tankar att sortera från den här resan – vår vecka i Kapstaden. Den har varit överväldigande på många sätt, och ska jag säga kort så kan jag bara säga att den har varit så fantastisk. Jag förstår verkligen varför Kapstaden står som utnämnd etta bland världens alla mäktiga destinationer, för det är ett resmål som rymmer så mycket. Vi har, som ni vet om ni hängt med här, haft det härligt i Kapstaden med Waterfront och Camps Bay, gått upp för stadens två mest kända toppar Table Mountain och Lions head, upplevt vindistrikten och varit på safari – och under tiden levt oerhört bra och ätit på klasskrogar, och för det betalt väldigt lite pengar. Kombinationen!

vecka i Kapstaden

Såhär lade vi upp vår vecka i Kapstaden:

Dag 0: Kvällsflyg från Stockholm med fina Qatar Airways, med mellanlandning två timmar mitt i natten i Doha. Vidare till Kapstaden, och ankomst dagen därpå strax före lunch – en total resa på närmare 18 timmar.

Dag 1: Inkvartering på härliga An African Villa, lunch på restaurangtäta Kloof street, spanande på Green market och strosande i downtown. Kvällsdrink vid Old busquit mill i trendiga Woodstock och middag på Pot Luck Club som är en av stadens mest hypade krogar, och ligger i samma område.

Dag 2: Uppstigning tidigt för att göra en hike upp på Table mountain i soluppgång. Häng i Waterfront med spontan lunch vid vattnet på Belthazar. Middag i Constantia en bit utanför Kapstaden på helt fantastiska fine dining-restaurangen Greenhouse.

Dag 3: Utcheckning från An African Villa (som inte var ledigt hela vår vistelse), en sväng till färgglada området Bo Kaap, och vidare för flytt till mysiga eko-stället Antrim Villa. En dag i Camps bay, med promenad runt strand och sköna timmar och sushilunch på populära Codfather. Hike upp på bergstoppen Lions head och magiska timmar i eftermiddagssolen. Väldigt bra spontan middag på Willoughby & Co, Waterfront.

Dag 4: Utcheckning från Antrim Villa, och upphämtning av en fantastisk guide för en tur till Kapstadens kåkstäder. En halv dag fylld av intryck och snurrande tankar (som inte lugnat ned sig än). Lunch på trendigt café i city, upphämtning av hyrbil, utcheckning från hotell och avfärd till Franschhoek med stopp på fina vingården Boschendal som tillverkar ett av mina favoritbubbel. Incheckning på ljuvliga guesthouset Corner House, och middag på överpopulära Le Foliage, som anses vara en av Sydafrikas bästa restauranger men fortfarande verkligen är billigt.

Dag 5: En hel dag i vinets tecken (förutom morgonen då vi joggade), då vi åkte Franshhoek wine tram bland områdets vingårdar. Middag på vingården La Petit Ferme.

Dag 6: Utcheckning från Corner House guesthouse och bil norrut till Sanbona Wildlife Park. Ankomst före lunch, häng i vackraste lodgen Tilney Lodge, eftermiddagssafari och grillmiddag.

Dag 7: Uppstigning i tidig otta för morgonsafari i gryningen. Vid 11 avfärd mot Kapstaden och flygplatsen. Lunch och sedan kvällsflyg med Emirates – också ett favoritbolag – till Dubai för mellanlandning i natten och sedan vidare mot Stockholm.

Dag 8: Det är tidig morgon, vi har flugit hela natten, och strax före lunch landar vi hemma i Stockholm. Jag har så mycket mer att berätta om från resan, men inte än – under helgen blir det fullt fokus på barnen. Henke är bortrest (vi går om varandra – han har just dragit till Alperna över helgen..) så det blir direkt in i helgbestyren. Det känns inget annat än helt underbart – men att jag har många upplevelser med mig som nästan är svåra att sortera är en underdrift. Ni kommer att få höra mer om Kapstaden här kan jag lova!

 1. Härligt! Har själv suttit och planerat upp våra kommande dagar för fullt nu i veckan. Bokade också An African Villa efter tips från Katarina! Ni var alltså inte ner till Kap-halvön? Vi tänkte en natt där och eventuellt en ridtur på stranden.

  1. Min kompis bodde på An African Villa när hon var där för 10 år sedan (!) och det var lika bra nu som då. Kvalitet över lång tid. Grymt att ni fick plats, verkar verkligen poppis – tapetserat med TripAdvisor awards på hotellet.

   Nej, vi hoppade det. Det var en prioritering… men alltså, det är ju givetvis SJUKT bra och värt att åka dit. Min kompis hade varit där innan, och jag tänkte väl lite att det kan funka om vi kommer tillbaka med familjen.. Det är ju en heldagsutflykt, och vi tänkte att vi skulle kunna göra två av tre av Kap-halvön / vindistrikt / safari och då valde vi de två sista. Jag ville helt enkelt så otroligt gärna på safari, och vindistrikten – när vi väl åkte barnfritt – var givet. 😛
   Vi ville också ha tid att bara vara också… Kapstaden är en sån stad, den förtjänar att man njuter omkring också. Men ja – såklart Kap-halvön ska prioriteras, och ridtur på stranden låter helt magiskt!

  1. Maximera och ändå hinner man inte med allt. Men, det säger ju mer om resmålet än resans upplägg, haha.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
åre
Vi gav oss en Åre-helg. Och med oss menar jag OSS.