I januari i år var jag i Åre med ett gäng influencers – vi var  runt 30 personer som åkte med upp på workation – och många bidrog lite extra till konferensschemat genom att berätta om sådant de kan för oss andra. Eller, sånt vi kan, vill säga. Alla kan något lite extra och kan dela med sig av sin kunskap, och jag och Annika tog också en slot och berättade om ett år med podcast. Det finns såklart fler som går i tankar om att starta podcast och vi har lärt oss mycket på vägen, och så är det alltid intressant att prata om spridning och sponsring inom ramen för nya kanaler. Vi fick höra andra prata om SEO (sökordsoptimering på google) fotografering, införsäljning och partnerskap och annat, och inspirerande mountainbikecyklisten Elna Dahlstrand pratade om sitt område med att driva en väldigt nischad blogg (och hennes är också en av ganska få jag börjat följa till 100% efter konferensen). Att kanske inte vara den med allra flest läsare, men en som är stor – och inte minst har väldigt stor trovärdighet – inom sitt väldigt nischade område. Något hon pratade om var att drivas av passion, och det grep tag i mig lite extra.

För, det är just det jag gör också, och det är en passion som ligger bakom valet att ha min blogg nischad mot resor. För, ärligt talat – jag är en person med många intressen, som är ganska all in på det mesta just för att jag har så stor lust på livet, och skulle kunna vinkla åt olika håll. Låta olika delar av mina främsta intressen och drivkrafter i livet ha huvudfokus. Träning och hälsa. Familjen och kvalitet och livsglädje varje dag. Positivism och livsfilosofi. Hem och inredning. Karriär och livsdesign. Mat och dryck.

Men, resor är en passion starkare än de flesta andra, och nyfikenheten på livet och världen är en av mina största drivkrafter. Att se det vackra i min närhet såväl som att andas olikheter i helt andra delar av världen.

Det är därför.  

Jag kommer aldrig begränsa den här bloggen till resor enbart, för det hör för mig så starkt ihop med min syn på livet i stort. Det där lustfyllda, det aktiva och viljan att kanske inte göra varje dag till ett äventyr (även om det vore härligt) men att se det fina i varje dag. Se livet från den ljusa sidan, och att uppleva världen varje dag. Så det är så jag ser det, och så jag vill ha det här. Med resorna och äventyret som en röd tråd, men annat som kommer som små rosa förgreningar ut från den.

En gång läste jag i en grupp om en pressresa att det var att få åka på den för att det var ”bra för att få något nytt att skriva om på bloggen”. Den dagen jag yppar något liknande kan ni väl be mig sluta blogga? För, jag drivs av passion och så vill jag att det ska fortsätta vara. Resa och uppleva världen – och älska det jag gör så mycket så att jag vill skriva ner det. Njuta av minnen i ord och bild, och med det förstärka min upplevelse ytterligare – och dela den med er.

Så. Oavsett vilka delar av bloggen du gillar mest, så hoppas jag att man kan känna min passion – för den är grunden till allt.

Tack Elna för inspirationen!