Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Stockholms roligaste upplevelselopp – upplev Stockholm via löpning

Jag har sedan länge tröttnat rätt rejält på “vanliga” lopp – ni vet, där man ska jaga för att gång på gång slå sin egen tid på milen, eller för den delen försöka inte bry sig och “njuta”. Eftersom jag inte alls tränar lika mycket löpning nu som tidigare så är det förstnämnda helt omöjligt, och det där med njutningen är inte direkt heller något särskilt enkelt under de förutsättningarna.

Den här insikten kom jag till för några år sedan, och då slutade jag också med de rena springloppen – undantaget Tjejmilen som jag gör i egenskap av ambassadör för Plan Sverige (och oj vad inlägget jag länkar här är jag). Däremot har jag vidgat vyerna, och försökt få loppen att ha andra inslag. ToughViking – 15-kilometersvarianten – är klart mest utmanande hittills, men nu är jag mer intresserad av lopp som också ger upplevelse. Av min kompis fick jag i födelsedagspresent en startplats till multisporttävlingen AIM Challenge i Sälen i augusti. Det ska bli grymt kul, och känns som en spännande fysisk utmaning som samtidigt ger mig chansen att uppleva fjällen i en riktigt utmanande form.

Att skapa fysiska mål i form av lopp som ger en större upplevelse känns verkligen som något som exploderat, och som fler och fler är intresserad av efter alla år då motionsloppen ökat explosionsartat både i antal och i storlek – och jag tycker att det är välkommet. Jag snubblade över några lopp i Stockholmsområdet som låter enormt roliga, och är riktgt sugen på flera av dem. De här lär vara Stockholms roligaste upplevelselopp just nu – eller?

Stockholm Trail run – Spring nära Stockholm men på riktiga stigar, över bergsknallar och i snår. Ett spår för dig som vill springa stig – och ha en tuff men vacker upplevelse. Datum: 6 maj

Stockholm Urban Trail – Det här loppet kanske lockar mig allra mest. Under 10 kilometer springer man “trail” men i city – och tar sig genom Stockholms gator, gränder och trappor. Dessutom springer man inte bara förbi utan till och med genom många kända och okända byggnader. Alltså – hur roligt låter inte detta? Loppet går en söndagmorgon – när Stockholm vaknar till liv, vilket är stadens kanske allra bästa timmar – och avslutas med frukost. Jag är jätteledsen att denna helg inte funkar för mig, för det låter som ett riktigt drömlopp. Datum: 13 augusti

Bild från Sthlm Urban trail

Stockholm above/below – Det här loppet är 7 kilometer långt och går på – och under Söder i Stockholm. Det unika med detta lopp är att man springer över tre tåg- och transporttunnlar längs med Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen som vanligtvis är helt otillgängliga. De är nämligen övergivna sedan länge – så loppet ger en unik chans att uppleva dem. Älskar den ruffiga känslan i detta – och så toppas det hela med målgång vid Fåfängan, som är en platå med utsikt över Stockholms inlopp och är enormt vackert. Jag tror jag ska anmäla mig till detta, faktiskt! Hänger du på? Datum: 21 oktober

Loppen ovan, ihop med det nya 10-kilometersloppet “Sthlm 10” runt vackra Riddarfjärden (15 juni), skapar tillsammans något man kallar för “Stockholm challenge“. En riktigt rolig Stockholms-utmaning, men som inte minst ger löparen chansen att verkligen uppleva Stockholm med löparskorna på, på alla möjliga sätt och höjder. Så kul initiativ!

Följ mig!

Fler berättelser
Hoppgunga