bra boende i Kapstaden

An African Villa – riktigt bra boende i Kapstaden

Jag förstod snabbt en sak när vi skulle till Kapstaden – och det var att bra boende i Kapstaden inte innebär hotell, utan att hitta mysiga guesthouses. De allra bästa boendena hittar man i små villor som gjorts om till små hotell – och vi valde att bo exakt så. Då fick vi mysiga och väl omhändertagna ställen med enorm charm.

Bra boende i Kapstaden; An African Villa

An African villa var ett otroligt bra boende i Kapstaden. Stället ligger i topp hos TripAdvisor, men vår främsta inspiration kom betydligt närmare än så, då min kompis Jenni som jag reste med hade bott just där 10 år tidigare. Då stället fortsatt att vara lika populärt och ha lika höga betyg på referenssajter runt om – så som Hotels.com (adlink) – så var det vårt förstahandsval. VI blev inte besvikna.

Läget

An African Villa ligger i området Tamboerskloof, vilket är några kvarter ifrån livliga restauranggatan Long street. Vi gick ner till Long street om dagarna, men hem gällde taxi (dvs Uber) pga säkerheten. I Kapstaden går man under kvällstid, tyvärr, inga gator där det inte är mycket folk. Vi tyckte utgångsläget för hotellet var bra för att med Uber åka åt alla håll – mot Camps bay, Waterfront eller Table mountain. Inte nära något – men inte heller långt ifrån, och vi betalade aldrig mer än runt 30 SEK för en resa i Kapstaden. Vi gillade att bo på den lilla gatan som kändes så lugn och mysig – även om vi ändå var bakom många lager lås, galler och bom. Livet i Kapstaden…

Rummen på An African Villa

Vårt rum var mysigt, rent och fräscht. Det är inte den lyxigaste känslan – men charmigt och riktigt fint med personlig känsla.

Gemensamhetsytor, restaurang och frukost

På innergården fanns en liten pool, knappt större än ett badkar, som inte lockade oss nämnvärt men som ändå gjorde lilla trädgården ännu härligare. Att gå ut på innergården till An Africa Villa gav bara en känsla av… välmående.
Frukosten var som en riktigt lyxig helgfrukost hemma – för hemma var ju känslan som ändå kom igen i denna villa. Vi saknade inget, varje dag fanns nya specialiteter och frukostens lyxkant i form av äggrätter och toastkreationer tillagades på beställning. Frukosten vi åt när vi kom tillbaka efter vår tuffa hike upp på Table Mountain i soluppgången kommer jag aldrig att glömma. Den känslan!

bra boende i Kapstadenbra boende i Kapstaden

Pris och bokning

Vi betalade 1000 kr/natt för vårt dubbelrum i högsäsong. Det gäller att boka innan – vi fick bara plats två av våra önskade tre nätter och behövde flytta vidare sista natten.

Service och stämning

Det som jag ändå tar med mig allra mest är stämningen på An African villa – det som verkligen gör att jag vill rekommendera detta boende i Kapstaden. VI fick så otroligt fin hjälp, allt kändes familjärt och äkta – och upplevelsen var verkligen grym. Jag skulle lätt kunna göra som min kompis och komma tillbaka igen om 10 år!

Vill du läsa mer om Kapstaden så hittar du alla inlägg under taggen Kapstaden – här.

Följ mig!