New York dag 2 – en njutsam fredag

Vår andra dag vaknade vi till betydligt vackrare väder – så skönt. Med andra dag fick det bli en dag i promenadvänliga sneakers – det enda som gäller dagtid i New York. Vi knallade från hotellet i västra SoHo, korsningen Greenwich street/Spring street, och genom hela SoHo som inte alls vaknat ännu, tog en härlig frukost på charmiga italienska caféet Fiat café, gick genom Asien – förlåt, jag menar China town, som är väldigt speciellt i New York – och mot broarna. Målet var att gå Brooklyn bridge. Det må vara trångt av turistmassor och en riktig klassiker, men jag tröttnar aldrig. Det är bara så oerhört mäktigt!

Vid brofästet på andra sidan gick vi runt och njöt av Brooklyns lugn och Brooklyn heights utsikt – men konstaterade att utsikten är om möjligt ännu underbarare från andra sidan bron – parken mellan Brooklyn Bridge och Manhattan bridge.

Sedan gick vi Manhattan Bridge tillbaka till Manhattan igen. Det är stimmigare av tunnelbanetåg som susar förbi just bredvid en, vägen är en vanlig liten cykelväg och inte som på Brooklyn bridge mäktigt trä – men utsikten mot just den bron är härlig. Turisterna dessutom cirka noll. Slutet av bron, eller ja – delen närmast Manhattan – ger grymt häftiga vyer över alternativa klottersmyckade takterrasser och de myllrande gatorna i China towns utkant. Klart värt variationen med en bro i vardera riktning, och promenadvänliga skor slår tunnelbanealternativet med hästlängder.


Lower Manhattan fortsatte att vara vår bas, och bästa på tidiga kvällen var beslutet att inte jaga annan bar (även om vi försökte på lilla takbaren Jimmys på James hotell som ej öppnat för dagen ännu) utan att hänga länge i vår egen takbar på Hotel Hugo. Den är helt galet nice och värd en omväg. Själva har vi en trappa upp från härliga rummet på våning 17 – men jag kan rekommendera ett besök till precis alla oavsett var man bor. Lokal, avslappnad stämning, cool inramning, ljuvlig i all sin genomtänkta enkelhet – och en helt fantastisk kuliss. Manhattan skyline (och Jersey…) – det är kärlek.

Middag intog vi på omtalade Charlie Bird, som vi inte tyckte levde upp helt till våra höga förväntningar. Lite bortskämda från klockrena middagar på Catch och Beauty & Essex kanske?