Tre ekonomiskt smarta resetips

Diskussionen om att resa ekonomiskt är alltid aktuell, och på slutet har jag identifierat några nya tips som jag vill dela med mig av till er – kategorin resehack kan aldrig fyllas med för mycket info, och framför allt inte när det gäller ekonomiskt smarta resetips (vilket vi haft ett helt avsnitt i podden om – lyssna här). Så här kommer tre riktigt smarta tips i kategorin ekonomiskt resande;

#1 Dela kostnader med ressällskapet genom app i telefonen

Länge har man kunnat glädjas åt smidiga swish som gör att man lätt kan föra över pengar mellan olika personer, men nu finns ingen anledning att göra det mer än en enda gång oavsett hur lång ens resa är. Det finns appar som man kan lägga in alla sina utgifter i, och där fördelningen mellan de som är med på resan görs löpande. Jag är helt såld på den smarta appen CostSplit, som är hur grym helst och som jag använt ett tag nu. Man lägger in de som ska vara med och dela på kostnader, och för varje utlägg man har ihop med någon annan så lägger man in det, och anger vem som betalat och för vem/vilka. Appen håller då automatiskt reda på vem som är skyldig vem vilket belopp, och kan också tala om vem som ligger efter så att man smidigt kan hålla efter skillnaderna personer emellan under resan. Extra plus för att man kan lägga in belopp offline och sedan synka när man är online.

Några olika vyer - utlägg som gjorts, vem som ska återbetala om man avslutar, vem som ligger efter och med hur mycket osv. Så oerhört smidigt!

#2 Få extra poäng eller andra fördelar på resan genom att använda rätt kreditkort

Att min man har guldkort på SAS gör att jag får följa med in till loungen när vi åker tillsammans, men själv har jag inte de fördelarna – och när vi är med barnen blir antalet gäster för många så då är det inte heller något alternativ. Ett smart sätt för att till exempel få komma in i lounger, spara bonuspoäng inom resebolag som flygbolag eller få andra reserelaterade fördelar är att ha ett bank/kreditkort som är extra bra just för resor. Det kan vara svårt att hitta exakt rätt kort med de villkor som är smarta för en själv, men på den här sidan kan man skriva in vad som är viktigt för en med ett kort – som att man reser mycket – och få upp förslag på ett passande kort och vilka fördelar just det kortet har. Smart! För mig är det viktigt med bra försäkring genom kortet och att kunna samla bonuspoäng är just en bonus.

smarta resetips
Business class och loungeliv… ja tack!

#3 Byt hem, hyr en lägenhet eller hyr ut ditt eget hem

Smartaste sättet att få billigt boende på resan måste ju helt enkelt vara att inte ha någon kostnad för det. Hur? Givetvis genom att byta med det du redan har och betalar för. Lägenhets/husbyte är genialiskt!

Apropå det så står vår lägenhet i Åre klar från juli, och vi flyttar in med möbler och allt i slutet av månaden. Från första helgen i augusti – fredag 4 augusti – står den tom och tillgänglig att hyra för någon som vill ha en härlig Årevistelse i slutet av sommaren eller senare också förstås (dock kommer den gå via förmedling i vintersäsong). Det är en helt nyproducerad fyra med tre sovrum om 2 + 3 + 3 bäddar, ungefär 100 m från Åre torg. Maila mig om du vill veta mer om läge, planritning, utrustning, kostnad eller annat, eller läs om vår Årelägehet under denna länk – vi hyr mer än gärna ut till bloggläsare!

smarta resetips


Samarbete med Consector

 1. Hej Lisa! Älskar er podd och har nu börjat läsa även bloggarna, så härligt! Jag brukar dock aldrig kommentera men måste nu tipsa om detta som gäller Eurobonus, om det är det din man har:

  “Ta med familjen till SAS-loungen. EuroBonus Guld- och Diamantmedlemmar får välja mellan att ta med en (1) gäst eller bjuda med den närmaste familjen (maka/make/sambo och egna barn, max 4 familjemedlemmar) till SAS lounger, såvida gäst eller familjemedlem reser med SAS eller Star Alliance.”

  Inte så många som känner till men så himla bra ju!

  Tack för en bra blogg och podd!
  Moa

  1. Först och främst – SÅ kul att du gillar podden. TACK! 🙂

   Sen- tack för att du tog dig tid att kommentera även om det inte är vanligt för dig. Så himla uppskattat!

   Oj- står det så?!?! Hade ingen aning! Han har SAS guld, och vi har blivit stoppade med barnen några gånger. Fått komma in några gånger – och fått betala för dem någon gång. Märkligt med sådan skillnad. Det där ska jag skriva ut till nästa gång och visa dem!
   🙂 Tack för tips!

 2. Pingback: Vad man bör tänka på casino på nätet

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!