Snart AIM challenge – Hej Lindvallen! och en tur till Stensjön

Det hade varit fint att skriva om min stabila pepp inför morgondagens AIM challenge – min premiär på multisporttävling, där 6 timmar på mountainbike i Sälenfjällen väntar – men det hade inte varit helt sant. Visst har jag lagt fram kläder och köpt diverse energitillskott som ska packas, och visst har jag läst på regler och gamla blogginlägg (inte minst Alla kan träna-Idas fina guide), men liksom… det här är nytt. Och prestigelöst. Nyss drack jag ett glas rödvin och tittade på youtube-tutorials på hur man använder en kompass. Joråsåatte. 

En dag i Lindvallen

Dagen har spenderats på givna fjäll ihop med familjen och idag var det “bara” “några” störtskurar och med det då snäppet bättre väder än det som väntas imorgon. Det blir kanske inte fullt den upplevelse jag hoppats på ur det avseendet, men väder är ju bara väder och bastun imorgon seneftermiddag kommer kännas ännu skönare när vi verkligen fått känna av det under timmarna innan. Vi säger så.

Stensjön – en bra tur med barn på cykel eller som lätt vandring

Idag åkte vi upp med Gustavsliften med alla barn (och cyklar) och cyklade de 1,5 kilometrarna bort över fjället till Stensjön. En tur till Stensjön är alldeles lagom med små barn på cykel (eller under vandring) – inte minst i dagens väder. Den enkla vandringen till Stensjön är nog det allra lättaste sättet i Sälen och Lindvallen för att få se lite sommarfjäll. Vi cyklade och det är en lätt tur, även om spång med “bara” två brädor i bredd kan kännas lite läskigt för den som är ovan. Jag inkluderar mig själv i den skaran – konstant “spångest”.

Downhill i Gustavsbacken, Lindvallen

Max gjorde premiär ned för downhillbanan, men tyvärr fick jag och Stella avbryta en bit ner då hennes bakbromsar pajade (och lagades först senare på Stadiums verkstad). Trist, inte minst när jag för första gången kände att en downhill-premiär skulle hända och det på ett ställe som känns lite mer light än Åre, men det kommer kanske fler chanser. Lederna ned vid Gustavsbacken känns väldigt lämpliga för nybörjare – det finns allt från enklaste till utmanande.
Meja fick dock åka alternativ transportväg ner för fjället då barnsitsar är förbjudna i preparerade downhill-leder, och det var tydligen avkopplande värre, för där blev dagens lunchvila. Men ändå – hela familjen på fjället på cykel – så kul!

stensjön lindvallen gustavsbacken barn vandring cykling sälen stensjön lindvallen gustavsbacken barn vandring cykling sälen stensjön lindvallen gustavsbacken barn vandring cykling sälen stensjön lindvallen gustavsbacken barn vandring cykling sälen

Det är riktigt kul att vara i Sälen och hänga med kusinerna med föräldrar, men imorgon blir det som sagt andra aktiviteter. Pust och phew – håll tummarna för mig och oss!

Följ mig!

Mer läsning...
När mountainbike-tröskeln forcerades