Hotellupplevelser och Staycation-längtan

Vad är ni ute efter när ni letar hotell till resan? Det finns få saker som får mig mer kluven än det. Å ena sidan vill jag ha snyggt, härligt, coolt och njutningsfullt, å andra sidan inte betala för mycket. Jag betalar dock hellre väldigt mycket och får något som är extra schysst än jag betalar ”lagom” och får något som inte alls är bra. Samtidigt är mina bästa boenden snarare riktigt billiga ställen som inte alls bjuder på lyx, men däremot har känslan. Jag vill att det ska vara trevligt överlag, och en miljö som bjuder in till att gäster slappnar av och med glädje är i närheten av varandra. Kanske till och med pratar och börjar umgås. Där personalen verkar trivas, och vill visa gästerna något de är stolta över – långt bortom manglade lakan och marmorbord. Fast, samtidigt finns det få saker jag älskar så mycket som manglade lakan och marmor.

Ja, ni hör ju – det blandas och ges, och mina bästa hotell sträcker sig från enklaste skyffe på en bakgata på Sri Lanka (åh, det mysiga stället vi bodde på i Marissa!), via överprisade resorter av enkla slag som levererar magisk känsla (ljuvliga Octopus resort, Fiji, säg att jag någon gång får komma tillbaka och uppleva dig igen!) till lyxigaste boutiquehotell – eller stora komplex för den delen.

Octopus resort, Yasawas, Fiji
Octopus resort, Yasawas, Fiji

I det senaste avsnittet av Att resa-podden hör ni oss prata om just detta;

I dagens avsnitt pratar vi om att resa och få hotellupplevelser. Vilken känsla vill vi ha på ett hotell, hur hittar vi prisvärda hotelldealar och vilka saker uppskattar vi (och inte) egentligen på ett hotellrum?

Vi diskuterar också huruvida vi satsar på budget eller lyx under våra hotellvistelser, vikten av hotellfrukostens betydelse samt det fina i att checka in på hotell i hemstaden. Avslutningsvis ger vi några konkreta hotelltips. Trevlig lyssning!

Antrim Villa, Kapstaden

I poddavsnittet sponsras vi av en ny tjänst för att få billigare hotellupplevelser; DiB hotel. Det är en grymt smart idé där man budar på hotellrumspriser för att med kort varsel kunna göra riktiga klipp. Man specificerar vad man vill ha (område, standard, etc) och kan matchas ihop med obelagda hotellrum och få bo betydligt billigare än man vanligtvis gör på det specifika hotellet. En riktig win för alla med andra ord!

Ett koncept vi också pratar lite om är Staycation – dvs att ta ”semester” och bo över i sin egen stad. Jag och Annika kör den typen ibland inom ramen för podden, och ibland bor jag på hotell med inresta kompisar – men jag är inte överdrivet frekvent på Staycation-sidan i min hemstad. Desto oftare dreglar jag över Stockholms nya hotell och njuter av frukostar, bruncher och inte minst schyssta barer – men spanar avundsjukt mot rummen och de alltid så inbjudande sängarna.

I helgen är mina föräldrar här, och lyxen är enorm – och vi ska passa på att göra en staycation. Jag har länge längtat efter tid ihop med Henke, och inte minst i vår egen stad. Ses på stan direkt efter jobbet på fredagen, och sedan ta kvällen som den kommer. Lite som på den gamla tiden, liksom. Vi var minst sagt frekventa i stan om helgerna innan barn, och även om jag älskar helgerna med barnen hemma i förorten så kan jag sakna delar av den tiden. Så imorgon ses vi i stan, Henke och jag, tar en after work och sedan får vi se. Klart är dock att vi checkar in på Scandics nytillskott Downtown Camper, som låter inte så lite nice – ”ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare”, och bor kvar över natten. Peppen!

Jag får återkomma om den hotellupplevelsen, och nu ska jag krypa till kojs så jag inte är allt för trött imorgon när vår lilla hemma-break inleds. Det är inte hotellsängen i sig jag mest vill nyttja imorgon, utan jag ser så mycket fram emot ett dygn i stan!

En hotellbar att sukta efter – Hugo hotel, New York

 


Att resa-podden samarbetar stolt med smarta, nya tjänsten DiB hotel i det specifika avsnittet.