En riktigt snygg cykelväska – Weathergoods Urban Tote

När jag blev elcyklist i förra veckan, och med det en enormt entusiastisk sådan – jag ser enbart fördelar och njuter av min vardagliga rörelse och friska luft – så kom direkt tankar på hur jag behöver göra cyklingen smidig på alla sätt och vis. Här är några av mina konstateranden, och inte minst vill jag tipsa om en grymt snygg cykelväska jag blivit helt kär i.

Snygg cykelväska – Weathergoods Urban Tote

Jag har i tider av temporära lokaler på jobbet (renovering pågår) min arbetsdag utspridd i många olika hus, vilket gör att jag släpar runt dator och en massa andra saker hela dagarna. Datorn tas även med hem, och insåg snabbt behovet av en riktigt bra väska. Med elcykel cyklar jag mig inte varm eller svettig, och jag vill inte ha någon värmande ryggsäck på vilket jag annars tycker att funkar då jag träningscyklar till jobbet, utan vill ha bra packningsmöjligheter utan att störas av det. Tidigare har jag inte insett hur smarta cykelväskor är, men efter att ha hittat Weathergoods och fått testa deras Urban Tote (produktprov) är jag helt fast. Väskan ser ut som en vanlig handväska, och är lika stilren som rymlig. Fickan på sidan som bara ser snygg ut när man har väskan över axeln döljer i själva verket två rejäla fästen för att kunna sätta väskan på pakethållaren. Man kan fortfarande ha saker i det facket, men det är en riktigt smart lösning för att dölja fästena. Väskan har ett datorfack, flera mindre fack inuti såväl som på utsidan, och det finns både vanliga handtag och en rem för att ha den över axeln. Materialet är vädertåligt (men för mycket regn tänker jag komplettera med ett regnskydd). Jag kan inte fatta att den bara kostar knappa 900 kronor – den ser betydligt dyrare ut än så. Funderar på att komplettera med en cognacfärgad också – för nu är jag ju cyklist på nästan heltid, så det köpet kan jag väl motivera?

Idag kom en kollega springande och bad att få fota märket på insidan av min väska – för “oj vilken snygg!”. Hon cykelpendlar, men visste inte att det var cykelväska och blev ännu mer sugen på den efter att jag berättat det.

För övrigt älskar jag också att det är två systrar som startat märket Weathergoods, i en dröm om städer där cykel är färdmedlet som gäller – dvs där det blir tyst såväl som utsläppsfritt. Älskar kreativa start-ups!

Ordentliga skor

Det som är värst med cyklingen de dagar vädret inte är på topp och generellt nu på hösten, är att det skvätter upp mycket vatten och lera från cykelbanor och grusvägar. Skorna får ta mycket skit, och jag har insett att skor speciella för aktiviteten kan vara bra, och så får jag byta när jag kommer till jobbet. Jag tänker att mina låga vandringskängor med gore-tex nog är allra bäst att åka med nu under den slaskigare årstiden.

Handskar

Det är svårt med handskar som behöver hålla värmen bra i blåsten, men ändå inte slitas för mycket. Jag har ett par underbara skinnhandskar från Hestra som jag använder nu, men jag är rädd att de ska slitas lite för hårt. Här behöver jag ett par vatten- och vindtäta, som är snygga men ändå funktionella och slittåliga. Tips, någon?

Överdragsbyxor

Oktober har varit riktigt mild i Stockholm, och hyfsat torr också. Mina goretex-regnbyxor har dock redan fått bekänna färg, och jag tror de kommer bli välanvända under hösten. Det känns verkligen som att “lagom” regn inte stör mig eller får mig att vilja byta cykeln mot buss/tunnelbana.

Övrigt

Jag tror säkert nya behov kommer att komma upp, men de är värda att lösa en efter en – för cyklingen har redan underlättat min vardag och gett en härligare dimension till den. Det är värt att jobba vidare med!

Följ mig!

Mer läsning...
Mot fjällen! (eller iallafall små dala-berg)