Packningslista skidresa – packningstips för resa till stuga i fjällen

Ska du resa till stuga i fjällen, och/eller för att åka skidor? Här är är en packningslista specifikt för skidresa, som kanske kan vara hjälp för att du ska få med dig allt. Inte minst när barn ska med så kan det vara svårt att veta hur mycket och vad som behövs, och ska du bo i stuga finns det lite andra tips som kan underlätta för skidresan. 

Packningstips skidresa

 

Skidkläder Skidprylar / skidutrustning       
Skaljacka Pjäxor
Tunn dunjacka (utgör lager 2 om det är kallt ute) Skidglasögon + linser
Fleecetröja/ varm hoodie (utgör lager 2 om det är mindre kallt) Skidhjälm
Skidbyxor Skidor
Mamelucker (räddaren kyliga dagar!) Stavar
Underställströjor  Ryggskydd
Underställsbyxor   
Skidstrumpor  Träningskläder
Buff Varma tights
Vantar (åt barn behövs extra par) Fleecefodrad träningsjacka
Mössa Träningsmössa
  Längdvantar
 Övrigt Träningstights
Tofflor (ah, så skönt efter skiddagen) Träningslinnen
Necessär Sport-bh
  Längdskidåkningsstrumpor

 

Ska du bo i stuga i fjällen och leva stugliv?

Du kommer bo i mjuka, sköna kläder – överpacka inte. Ta hellre med fler underställ så du kan glida omkring i det – det kan vara det bästa som finns. Ett par sköna byxor, en topp och en huvtröja – och gärna en poncho – är mysiga stugplagg. Tofflor är oumbärligt!

Ytterligare packningstips om du ska bo i stuga:

Ta med ett kit med några maskindisktabletter, en liten flaska flytande diskmedel, disktrasa, kökshanddukar, handtvål och värmeljus. Det är perfekt att inte behöva köpa nya, fullstora förpackningar.

Väntas uteliv? En täckkjol är underskattat – perfekt över de flesta outfits. I övrigt kommer man långt med smycken, jag är hellre mer ”lagom” klädd under fjällresor och har sådant som funkar till många situationer och klär upp mig mer genom festligare accessoarer.

Vanliga kläder
På fötterna åker jag gärna i curlingkängor, men ska jag till fjällen med barnen och kan tänkas vara ute och leka, eller åker den del av året då det är mer snö tar jag rejälare Sorel-kängor. Till jacka tar jag min Norröna down parka, som har en avtagbar tunn dunjacka inuti som kan fungera som lager två till skidåkningen om det är kallt..

Jag har ett nytt underställ från Norröna; ”Wool zip neck + Wool longs” (pressutskick). Älskar verkligen den glada färgen och att det är flerfärgat i orange och röda toner. Så snyggt! Det är i merinoull, vilket är grymt då det håller sig frächt längre än andra material.