Barnens önskelistor från fototapet via sparkcykel till en ombyggd övervåning

Det närmar sig jul för våra barn, och inte bara det utan vi har just lagt en födelsedag bakom oss och har en annan i mellandagarna. Barnens önskelistor är förstås hyfsat digra, och kanske ser de lite extra fram emot julen för klapparna som kan tänkas komma när vi är hemma… Eller nästan hemma. Det blir Åre för oss under julen i år, och vi är alla peppade på att hänga där under hela jullovet. Jag tror vi har viss kontrast att vänta oss jämfört med förra året, när vi firade jul med utsikt över risterasserna runt Ubud, Bali.

Önskelistorna då? Jo, de ser ut ungefär såhär:

Max, snart 7 år:

Max vill göra om sitt rum, och anpassa det helt efter sitt allra största intresse – fotboll. Alla avancerade legobyggen han slitit hårt med, lekt och älskat i många år har han monterat ner in i minsta molekyl. ”De är inte tillräckligt fotbolliga”. Det är således numera ganska kalt i hans rum, men han har planer. Nummer 1 på hans önskelista är att få en ny fondvägg. Han har letat och valt länge och väl, och hos Murals Wallpaper (som jag kommer få en tapet att testa ifrån -tajmingen!), finns hur många fina fototapeter som helst. Valet har landat på Barcelona – jag tror han kommer bli mer än nöjd!
Själv är jag galet förtjust i alla tapeter för lite yngre barn, de är enormt fina. Inte minst värdskartorna… de har ett helt fantastisk utbud av fototapeter med kartor, jag älskar varenda en.

Tapeten från Murals wallpaper (där bilden är lånad) som snart pryder Max vägg.

Sen får vi komplettera med andra fotbolliga saker. Ett ytterligare mål till trädgården, nya fotbollsskor och benskydd, en högtalare till telefon/ipad – finns det i fotbollsvariant? – och ja. Det blir mycket fokus aktivt för honom, och säkert en uppdatering i skidutrusningen också (och där hoppas jag äldre barn i vänkretsen är säljsugna). Förutom det så har han sedan i somras pratat om en ”Train my Dino”, och någon leksak måste han väl få så kanske en sådan då.

Ett desto större ingrepp som är lite relaterat är att han och Stella länge sovit i våningssäng i Max rum, men nu börjar olika sömnbehov bli tydliga. Vi har börjat planera att bygga ett till rum på ovanvåningen, som egentligen inte blir mycket större än att rymma en säng (då Stella redan har ett rum i sutterängplanet). Vi har tvekat länge, men nu när vi bestämt oss känns det som ett riktigt bra upplägg, och jag ser fram emot projektet. Någon som känner till någon bra snickare i Stockholmstraken?

Stella, 9 år

Stellas största intresse just nu är att lära sig sin dator, den hon själv sparade pengar till och gick och köpte, mer. Finns det någon kurs man kan gå, tro? Jag tror att hon skulle vara intresserad av allt från hur man hanterar den rent allmänt till programmering. Utöver det kommer hon få datorfodral och en sportig axelremsväska som hon kan ha till skolan såväl som ha datorn i. Hon kommer också få en overall till handbollen. Ett annat intresse hon pratar om men inte kommer till skott med är att laga mat hemma, och att baka själv. Egna kokböcker eller någon kurs står på önskelistan. Och böcker! Vad läser era 9-åringar?

Meja, 2 år

När Meja fyllde två häromdagen var det störst fokus på ett eget kök med en massa tillbehör. Alla våra barn har älskat små mackor och frukter i trä som sitter ihop med kardborre så man kan skära dem med en liten kniv, och den har varit lika stor hit för Meja, som knappt lämnat sitt kök och alla kastruller och kaffeservisen sedan hon fick det. Till jul tänker jag mig att en MiniMicro sparkcykel och en trehjuling vore välkommet. I leksaksväg är det kanske dags för Pippihus och dockor, och så tror jag hon skulle tycka om att leka med lera, kan tänkas börja pyssla med stora pärlor (under uppsikt) och vilja ha musikinstrument.

Vad önskar sig era barn?