Norröna, Jackie Paaso, solsken och skidlycka

Jag har haft en så ljuvlig dag idag, så jag måste dela med mig av den. Den började tidigt imorse med att jag gick till Norrönabutiken här i Åre för att äta frukost med ett helt gäng entusiastiska skidåkartjejer, med grymma freerideåkaren (tillika Norrönas ambassadör) Jackie Paaso i spetsen. Några i sällskapet var rejält starstruck, och själv var jag allra mest glad att ha lite egen skidåkning att se fram emot (till skillnad från de senaste dagarna som mest spenderats i barnbacken med Meja).

Norröna har en grymt fin butik på Årevägen, bara ett par hus ifrån vårt, och vi har varit in där ungefär varenda dag sedan vi kom hit. När vi var här på tjejhelgen hade de ett kvällsevent och mitt gäng gick loss totalt där inne – och jag har fått bistå med lite byten och annat av vissa plagg som köptes. Och, framför allt så har Henke spanat på nytt ställ efter att hans nuvarande av samma märke börjat tacka för sig efter lång och trogen tjänst, men han har inte kunnat bestämma sig. Imorse var ärendet ett helt annat och man hade dukat upp frukost från Grädda för ett tjugotal tjejer, och vi laddade för en dag i pisterna. Och utanför förresten – Jackie är freerideåkare (läs mer om henne här) och ville helst hitta några sköna ställen ”for some small little jumps”. Well…

Och vilken dag vi fick! Efter den senaste tidens rejäla snödumpar och hårda vind var lyckan enorm över en magiskt vacker och klar morgon, som sedan bara blev bättre. Vi åkte runt i delar av systemet i några timmar och hade det allmänt underbart.

 

Efter några timmar med stjärnor som Sofia / Uppochhoppa, Katrin / Fjäll och klackar, Åsa Ehrnholm med flera, behövde jag sedan tyvärr tacka för mig och ansluta resten av familjen i Rödkullen. Då hade Henke gjort några starka timmar med alla tre barnen i backen. Värd en eloge för den!

Jag klagar förstås inte på att få några timmar med familjen också – ombytet förnöjer och det finns få ställen det är så roligt att hänga med barnen på som i skidbacken.

Det tar sig riktigt bra för Meja också. Vi grämer oss att vi inte har med selen – hon hade nog kunnat hängt med på ett åk från toppen med den på. Obs att hon också får totala psykbryt ibland, av oklara anledningar. 2-åringar är… som de är, helt enkelt. Phew.

Efter min ljuvliga förmiddag fick det bli Henke som unnades eftermiddagsåkningen, och han fick med sig Stella och Max upp på skutans topp dit gondolen idag premiärkördes.

Sedan sågs vi igen…. i Norrönabutiken. Henke verkade ha inspirerats lika mycket som jag av den här dagen, och slog till slut till på sitt nya och väldigt efterlängtade ställ. Det kommer säkerligen hamna i flödet inom kort…

Att Norröna har riktigt grymma kläder för skidåkning vet alla som sysslar med det, men jag gillar inte bara dom, utan att de också har så funktionella kläder som funkar i fler miljöer än skidbacken. I stan – och vid foten av backen också. Jackan nedan är verkligen en superfavorit som jag använt grymt mycket sedan jag fick den för någon månad sedan.

Norrøna /29 Gore-tex Down850 Parka (W)

Grym dag helt enkelt, denna årets näst sista. Jag vill bara ha mer!