Januariljuvligheter och rese- och hotellyx

Jag pratar ofta om januari som min sämsta månad. Där folk tycker att hösten är deppig brukar jag snarare vidhålla att januari är tuff. Mörk, kall, lång och karg. För tidigt för bra skidåkning och långt ifrån höstens nykärlek till inomhuskvällar med tända ljus.

I år får jag ta tillbaka det. Skiddagarna med ovanligt mycket snö i Åre i månadens början gav en helt annan känsla, och även om första tiden hemma i Stockholm sedan inte har varit vintrigaste möjliga så har det funnits ljusglimtar och rimfrost även här. En dag alltså – igår – men den gav vackerhet så det räckte för en vecka, minst.

En adderad poddkväll gjorde inte det hela sämre. Igår sågs jag och Annika på härliga hotellet Downtown Camper i city – kan inte nog rekommendera det stället. Det är så mysigt! Vill du läsa mer om Downtown Camper så har jag recenserat det efter en staycation på hotellet för några månader sedan.

lyxhotell
Foto: Annika Myhre, Resfredag

Strax anslöt Lina Skandevall, som är en väldigt erfaren resejornalist. Hon har frilansat för många tidningar i åratal, har haft ett TV-program (som jag och Annika gästat) och hittas numera lättast via sitt Instagram och First Class Magazine. Hennes många jobbresor har ofta inriktning mot drömmiga destinationer och lyxhotell, och det ville vi prata mer med henne om. Hon är alltså enormt erfaren inom segmentet ”Att resa lyxigt”, och vi – som inte har fullt lika stor exponering som henne till ställen inom kategorin – frågade massor om hennes erfarenheter. Så kul att kunna täcka in den vinkeln i ett program av podden, och att göra det med en så jordnära och mysig person.

Avsnittet kommer nästa vecka. I väntan på rekommenderar jag våra nyårskarameller som lyssning – du hittar det avsnittet här.

Vi hann med en middag också, och gick över gatan till Hobo där vi cementerade känslan av lyx och åt en bra avsmakningsmeny. 400 kronor för den måste ses som riktigt prisvärt – tips!

Foto: Annika Myhre, Resfredag

Efter att vi sagt hejdå till Lina som återvände hem till landet utanför Norrköping så gick jag och Annika tillbaka till Downtown Camper för mer poddjobb. Sen kväll, tidig morgon och lite för kort natt i förhållande till vad de sköna sängarna förtjänade… men sånt är livet som en jobbjobbande och hobbypoddbloggjobbande trebarnsmamma.

Annika har skrivit ett väldigt fint inlägg om vår kväll på  Downtown Camper här – bra läsning!