Hotellrecension: Hotel Hugo, New York – ett bra hotell i New York

Inlägget innehåller annonslänk.

När man letar hotell i New York tycker jag att man ska utgå ifrån vilka stadsdelar man gillar eller tror sig gilla, och hur man tror att man beter sig under sin vistelse i New York. Hur mycket vill man vara på hotellet, vilka stadsdelar kommer man att hänga i om kvällarna och vill ha nära hem till – eller om vill man hellre ha nära till ”allt”.

Hotel Hugo i New York ligger i Soho, på den södra delen av Manhattan. Vi valde hotellet för att vi vet att vi kvällstid mest gillar att vara från Meatpacking på 14e gatan (dvs fortfarande ganska långt söderut), via Lower east på sydöstra Manhattan till just Soho och de kringliggande områdena – som Tribeca, Greenwich village, West Village osv – och då kändes Hotel Hugos läge perfekt. På det så var priset bra och takbaren väldigt tilltalande.

Här hittar ni (annonslänk*) Hotel Hugos samlade recensioner på TripAdvisor. Och så, vad tyckte vi?

Hotel Hugo, New York

Läge

Ni fick bakgrunden ovan, men för oss – som ville utgå ifrån södra Manhattan – var läget riktigt bra. Möjligen att jag kan vilja bo lite mer norrut, kanske lite närmare Meatpacking eller mitt på Lower east, men utifrån hur vi spenderade våra dagar och kvällar denna gång låg Hotel Hugo väldigt bra. Dessutom är den lokala känslan stark just utanför hotellets dörrar – och det är något jag älskar jämfört med de mer turisttäta områdena. Att det dessutom är lugnt rakt utanför dörren är en annan bonus.

Jag gillar att hänga i Central Park – till exempel att nyttja jetlagen som i NY brukar innebära en för mig ovanlig morgonpigghet och jogga på morgonen – men det var det förstås lite för långt till från Hotel Hugo i SoHo. Vi fick med andra ord variation till den för oss mer klassiska rundan (inte minst då vi tidigare bott en period på Upper West) och gjorde löpturerna och promenaderna längs Hudson River med Hudson River park och längs High Line Park innan stadsdelen vaknat. Magiskt!

Så nej – jag saknade inte Central Park, och vi tog oss förstås dit för häng dagtid en annan dag.

Är man däremot ny i New York och vill beta av alla klassiska turistställen kanske man ska välja ett annat område. Läs mer här; Vilket område ska man bo i New York?

Rummen

Rummen är varken pyttesmå eller stora, men väldigt fräscha med det man behöver. För ett hotell i den prisklassen får man riktigt bra värde i rummet.

Bor man i billigaste typen av rum kan man komma långt ner och mot en tråkig innergård… men längre upp i hotellet kan man istället ha helt fantastisk utsikt över Hudson River. Vi testade båda, och älskade förstås det häftiga rummet mot floden.

Takterassen på Hotel Hugo

Hotel Hugos takterass är en av de härligaste i hela New York. Mellan dag och kväll upplevde vi det som mest hotellgäster i takterassen – lugnt och skönt och totalt njutbart. Stämningen var fantastisk och utsikten likaså. Jag älskar New Yorks roof top bars – läs gärna en mer rejäl recension om fler takbarer i New York här – och Hotel Hugos är en som är värd en utflykt i sig. Vi såg små bröllopssällskap skåla i champagne och inte vilja vara någon annanstans, turister som tog en fördrink för att göra sig redo för en sväng i världens bästa stad (dvs oss själva) såväl som lokalbor som kom för att stanna hela kvällen. Takterassen utomhus är överlägset bäst – men för den som vill går det också att hänga på baren/klubben inomhus en våning ner som är öppen sent.

Hotel Hugo – ett bra hotell i New York

Jag tycker alltid att det är svårt med hotellrecensioner, för det är svårt att ge en rekommendation som passar alla. Vad man vill ha ut och vad man tycker att är bra skiljer sig så från person till person. Dessutom behöver man ha testat väldigt många hotell för att kunna uttala sig om vilket hotell som är ”bäst i New York”. Alltså… det går inte. Vi var dock väldigt nöjda med Hotel Hugo, och jag skulle gärna bo där igen. Vi betalade runt 2000 SEK/natten för ett dubbelrum – New York är dyrt och jag skulle säga att det är prisvärt för ett hotellrum på ett hotell som Hotel Hugo i SoHo.

Mer om New York…

hittar du under taggen New York här i bloggen.

Eller så kan du förstås lyssna på Att resa-podden, där du har ett helt avsnitt om New York i podcastformat.

 

 


* Vad är annonslänk? 
Om jag länkar till något jag tycker om, så kan jag genom ditt klick få en liten peng – men det kostar förstås inte dig någonting.