Det allt kretsar kring just nu

Det är det här;

Vårt hem, alltså.

Dagarna är så ljuvliga, och jag vill inte vara någon annanstans. Förra veckan ville jag flytta till Indien, eller var som helst, och i år vill jag inte lämna tomtgränsen. Sådan här extrem värme i maj – som bara fortsätter och fortsätter – har gett en blomexplosion utan dess like. Doften är massiv och världen är så vacker!

Jag tänker lite att varma sommardagar i maj måste vara det bästa som finns. För, entusiasmen att njuta av allt vad utomhus har att ge är så stor i början av säsongen, och samtidigt så känner jag ingen stress. Runt om mig hör jag oroande ”passa på, för det kanske är de enda riktiga sommardagarna vi får i år!” men jag känner inte så. När värmen kommer såhär tidigt så måste det bli mer under de tre kommande sommarmånaderna. Såklart! Och, varje dag är guld värd. Ljuvliga, ljuvliga land.

Hemma är poolen öppen så det är konstant barn i stora gäng som hänger här – så kul! Den är nu också uppe i värme, så även om några var tappra och var i vid 19 grader så är det betydligt mer behagligt nu när det är 9 grader ytterligare. Själv njuter jag altan lite extra i år. Äntligen har vi flera områden på den så man kan sitta lite vart man vill beroende på temperatur och solläge.

Jag saknar mina vänner som är i Barcelona, och ser deras bilder med SUP-paddling och morgonyoga och tänker att de har det bra härligt. Samtidigt så är jag faktiskt riktigt tillfreds också med att inte vara där. Vädret hjälper förstås till, men jag vet ännu mer nu att ledigt mer än en dag eller så denna period på jobbet är utmanande – allt är så mycket! – och så tänker jag på min resa till Riksgränsen och hur värd den var. Tänker jag på skidåkning så infinner sig en ännu starkare känsla i kroppen nu. Undrar vad nästa säsong har att bjuda på? Tur det finns saker att älska året runt.

Men, visst lämnar jag tomtgränsen ibland. Jag njuter av mina cykelturer varje dag till och från jobbet och har inte satt min fot på en buss på flera veckor. Halleluja… (och Slussen är värre än någonsin så det är jag extra tacksam för). Nyckelviken har också bjudit på magi. Häromkvällen joggade jag och min kompis 5-kilometsspåret, och stannade för utegym mitt i. Det var för mycket mygg vid vanliga utegymmet så vi bytte mot detta…. Snacka om träningsnjut!

Avslutningsvis kan jag tipsa om en god lite alternativ grillmiddag. Igår gjorde vi fish tacos på grillen. Egen kryddblandning till lax och torskrygg och rökt paprikamajonäs enligt det här receptet, och på kolgrillen (älskar kolgrill så mycket mer än gasol) hade vi förutom fisken också avokado. Undrar om inte jag föredrar den som den är, dock? Vi gjorde också en avokadoröra till, en massa färsk mango och lime – och förstås flera krukor koriander. Älska koriander!

Det var en riktigt mysig fredagskväll med några vänner. Idag är det lördag och på schemat står fotboll och hemmahäng, följt av cykelfest i kvarteret ikväll. Fullt upp och ändå mest… Hemma. Nacka och Stockholm – tack för fina maj!

stockholm