Peace & Love 2018 – kan det ha varit den sista?

Jag känner lite extra sorg efter att årets Peace & Love avslutats. Helgen var allt och lite till – festivaleufori och fantastiskt kompishäng i tryckande värme – och jag är så rädd att det var sista gången. Festivalen gick som de flesta nog vet i konkurs för några år sedan, och även om man när man sedan körde igång igen förra året gjorde det i mindre skala så är det stora och dyra artister som är på plats. Många scener som är uppe, och ja – det lär kosta i arbetstimmar såväl som på alla möjliga fronter. Det känns helt enkelt osäkert om besöksantalet kan bära alla kostnader. Men som jag hoppas!

För mig är Peace & Love en magiskt fin festival som ger möjlighet att se massor av bra musik – men ännu mer en riktigt grym anledning att komma “hem” och vara med mina kompisar under de bästa former man bara kan tänka sig. Dagarna flyter ihop med kvällarna, det är familjer och barn, älv, insjö och poolhäng,  konstant umgänge, och det är eftermiddagar som övergår i tidig kväll och som många timmar senare blir ljusa sommarnätter med vänner från förr och nu.

Musikmässigt så orkar jag inte ens börja prata om allt vi sett mer eller mindre av, det är kvällen efter en lång dags resa från Borlänge till Halmstad allt för sen för, men några ord måste nämnas om några av huvudakterna som avslutat festivalkvällarna. De består numera mer av stora DJs istället för någon namnkunnig artist, och så glad jag är för det. Att avsluta sommarnätterna med dans till grymt bra låtar och fantastiska arrangemang är helt enkelt magiskt.

Otto Knows och DJ Snake var helt klart mina festivaltoppar i år!

 

Det, och när jag och min kompis kröp upp på en liten scen i ett av de mysigaste hörnen, och umgicks och skrattade så vi grät. Några av mina vänner som var med i helgen får mig att aktivt välja en annan mascara än den jag brukar, för det behövs vattenfast. Oftast för just de där skratten, men ibland också för gråt. Det är något fint med det. Alla känslokanaler är med. Det kan ha behövt vara lite för mycket gråt i ett år, men det vänder nu.

Jag är så fylld av energi efter helgen, och så trött på samma gång… Att börja semestern med Peace & Love i Borlänge har verkligen alla rätt för mig – och nu landar vi i Halmstad ett tag och har det betydligt lugnare och hälsosammare på alla sätt och vis, och tar det lugnt med bara familjen ett tag. Kontraster… som jag gillar det! 

Följ mig!

Mer läsning...
skidor med barn i sele
När Meja, 3 år och 3 månader, peppar för Åre