Guadeloupe-Le Gosier-resa (35 av 35)

Guadeloupe etapp 1 – resortlivet och Le Gosier

Vi ville landa här, i Le Gosier och på den resort vi bor på; (adlink) La Creole Beach Resort & spa – det ville vi verkligen. Börja med att ta det väldigt lugnt, och känna semesterkänslan. Det är väl det man gör på en större och mer ”bekväm” resort, tänker jag? Och inte minst, det vi alla behöver och är ute efter som nummer 1 av alla önskemål vi kan tänkas ha den här semestern.

Så det har vi gjort.

Datorn har stått orörd, mailen har knappt lästs och instagram stories är mer eftersatt än de ens är hemma. So be it. Som vi njutit, de första dagarna!

Vattnet är precis så turkost som jag på förväg fått höra, och det är så vackert. Bilderna nedan är knäppta ”i farten”, utan närmare eftertanke vid vårt hotells lilla vik.

Resan hit till Guadeloupe var okej men absolut rätt slitig. För oss var det bra att ta ett flyg till Paris på fredagskvällen och efter en god (men i slutänden rätt kort) natts sömn på Novotel på Paris Orly åka vidare med flyg till Point a Pitre på Guadeloupe. Det blev många timmar förstås, och våra barn är fantastiska resenärer men sova på beställning gör de inte.Några powernaps blev det således knappt alls, och de led av både sömn- och matbrist det inledande dygnet. Men – entusiasmen var överlägset starkare än tröttman. Vi har hängt på hotellet som har en helt perfekt logistisk uppställning av en stor pool nära stranden men avskiljt av en liten trädgård, restauranger och barer i anslutning, och rent allmänt är poolen super och stranden mysigaste möjliga – otroligt familjevänlig sett till vår familjs behov.

Vi är fem i familjen, och fyra är – av anledningarna ovan – eld och lågor. Rummen i sig är egentligen enklare än många vi bott på, hotellet har inte lyxkänsla alls – men inte heller ”det var schysst för 15 år sedan”-känsla utan en normalt bra klass… eller hur man nu ska förklara det. Det funkar. Det är nice. Hade det varit ett charterhotell från några av våra svenska aktörer, och tänkt hålla samma klass (en fyra på femgradig skala, iallafall) hade det funnits annat som vi svenskar efterfrågar, men nu är det inte det. Det är franskt, det här – liksom ungefär hela Guadeloupe. Vi känner ingen edge, det är kanske franska motsvarigheten till svennebanan, men det funkar verkligen. Och, som sagt – fyra älskar det.

Jag är den som sticker ut. Jag älskar tiden med familjen, att poolen är stor och varm, att värmen är precis mitt i prick och helt underbar, att stranden är oerhört härlig och exakt som vi vill ha den (och att den känns som ett stort badkar att bara mysa runt i tillsammans), att vi kan ha det och har det så sjukt jäkla härligt här och att vi verkligen kan landa.

Men för mig är det kanske lite väl mycket resort.

Jag behöver inget mer nu, dessa inledande dagar, och att landa har varit så rätt för oss. Jag vill dock, förstås, se mer Guadeloupe. Imorgon har vi hyrbil och börjar se oss om lite mer. Det blir toppen för mig, tror jag.

Idag tog jag en joggingtur runt Le Gosier, som vår resort ligger i. Vi valde detta hotell inte bara för att det är ett av de bättre som går att hitta på dessa öar som är mer för hyra av egna lägenheter/hus snarare än hotell, utan också med förhoppning om gångavstånd till något mer. Det känns kanske inte som att Le Gosier riktigt bjuder på det, men jag har fått min försmak av Guadeloupe och det karibiska livet.

Vad mer undrar man om första intryck av Guadeloupe?

Det är enormt franskt och turisterna är 98% franska, man tar sig knappt fram utan språket (så vi som knappt kan ett ord får kämpa – men det är ju lite härligt ändå), det är dyrt – som svenska priser ungefär, maten är fransk-karibisk cross over och vi försöker testa runt och har lämnat resorten om dagar och kvällar för att få något annat än hotellrestaurang – men har mycket kvar att upptäcka, rom-drinkar finns överallt och är gjorda med kärlek och well. Vattnat är turkost, värmen runt 30 med mestadels sol, lite moln och några skurar som inte stör och ja – vi har snabbt acklimatiserat oss till resortlivet och Guadeloupe. Men jag ser fram emot att se mer – det som väntar imorgon och resten av veckan, vill säga.