Granen Åres bästa hotell

Restaurang Åre Granen – en recension

En restaurang som ofta nämns bland Åres bästa (inte minst av ”the locals”), och som även nämnts som en rekommenderad i White guide – är Petters restaurang Granen. Stället ligger lite anonymt bredvid bergbanan, halvvägs mellan Åre torg och mittenstationen vid Åre hyddan, en bit ovanför Broken kan man säga. Åre Granen rymmer också hotell med anor från över 100 år tillbaka i tiden. Det är inget som huset visar utifrån, utan huset ser snarare modernt (på gränsen till tråkigt) ut skulle jag säga. Men, det är det här som är grejen när man pratar om restaurangen – den har betydligt mer att erbjuda än vad utsidan kanske visar upp.

Maten och miljön på Åre Granen

Menyn på Granen är klassisk svensk husmanskost med riktigt bra, lokala råbor i grunden. Vi återkommer till Granen för att i Åre njuta middagar som känns lite extra – men jag kan samtidigt inte säga att vi alltid blir blown away.

¨

Maten är genomgående av hög klass, och att råvarorna är allra bästa råder det ingen tvekan om. Smakerna sitter alltid – men ofta har jag ändå upplevt att något, det där allra sista som jag förväntar mig när priset är i den höga nivå som det är, saknas.

Miljön på Granen är hur mysig som helst – långt mer ombonad än vad utsidan alls vittnar om.

Åre Granen är även ett hotell, och i detta inlägg kan du läsa mer om det och andra bra hotell i Åre.

Här hittar du andra restaurangrecensioner från Åre:

Åres bästa restauranger – mina val – En full lista över Åres allra bästa restauranger
Åres bästa lunchrestauranger (recensioner av de flesta backrestaurangerna i Åre)
Werséns
Supper

Alla har inte lika ordentliga recensioner men jag har besökt de flesta många gånger – så fråga på om det är något du undrar över!