Restaurang Åre Granen – en recension

En restaurang som ofta nämns bland Åres bästa (inte minst av “the locals”), och som möjligt även nämnts som en rekommenderad i White guide? – är Petters restaurang Granen. Stället ligger lite anonymt bredvid bergbanan, halvvägs mellan Åre torg och mittenstationen vid Åre hyddan, en bit ovanför Broken kan man säga. Åre Granen rymmer också hotell med anor från över 100 år tillbaka i tiden. Det är inget som huset visar utifrån, utan huset ser snarare modernt (på gränsen till tråkigt) ut skulle jag säga. Men, det är det här som är grejen när man pratar om restaurangen – den har betydligt mer att erbjuda än vad utsidan kanske visar upp.

Maten och miljön på Åre Granen

Menyn på Granen är klassisk svensk husmanskost med riktigt bra, lokala råbor i grunden. Vi tog en kväll på Granen i somras, och åt älgcarpaccio, mini löjromspizza och iberico. På två personer, alltså.

Maten? Hur snygg som helst, grymma råvaror och… kanske lite för höga förväntningar, för det var inte så att vi blev helt blown away av smakerna. Otur? Jag kommer tillbaka och äter igen, med glädje, få se om jag då upplever det som mer magi. Det känns som att potentialen finns.

Miljön på Granen är hur mysig som helst – långt mer ombonad än vad utsidan alls vittnar om.

Här hittar du andra restaurangrecensioner från Åre:

Restaurang Capo, Åre
Åres bästa lunchrestauranger (recensioner av de flesta backrestaurangerna i Åre)
Werséns
Supper
Grow

Alla har inte lika ordentliga recensioner men jag har besökt de flesta många gånger – så fråga på om det är något du undrar över!

Följ mig!

Mer läsning...
nacka strandpromenad svindersviken
Strandpromenad Svindersvik – en promenad längs vattnet i Nacka, och brygghuset