punk royale cafe

Punk Royale café – en bakficka med fantastisk kvalitet

Det är söndag kväll, och jag är bestämt lite trött idag. Vi hade en helkväll i stan igår, jag, Henke och fyra kompisar, och det blev både rätt intensivt (såattsäga) och sent. Det blir lätt så när ett av inslagen är middag på Punk Royale café – den så kända söderkrogens bakficka. Punk Royale är ett unikum i restaurangväg och jag har sett fram emot att få den upplevelsen en gång till sedan jag var på restaurangen första gången. Det var för närmare 2,5 år sedan vi maxade med deras totala överkörning som menyn på huvudrestaurangen heter och jag skrev om det Punk Royale-besöket såhär här. Deras bakficka, eller ja – Punk Royale café – som det heter har en enklare meny och allt är inte fullt lika maxat som på restaurangen men både mat och upplevelse är ändå top notch. Man får det extra man betalar för på riktiga restaurangen, men å andra sidan är de cirka 10-12 rätterna som avsmakningmenyn på caféet består av (vilket är ungefär hälften av den stora menyn på restaurangen) fantastiskt bra och även prisvärda – 500 kr på helgen och 400 kr måndag till torsdag. Men nu slutar ju inte direkt notan där. Det är tveklöst rekommenderat att dricka lämplig dryck till, och det bjuder helt klart hela stället in till. Punk Royale café är som en enda stor käftsmäll i partyfeeling på ett rufft och coolt sätt. Vi hade tidig sittning – redan klockan 18 – men väl innanför dörrarna och bakom de heltäckande gardinerna så glömde vi snabbt det och gick in i hyfsad partystämning från cirka sekund ett.

Punk Royale – bara gör det om du är intresserad av mat och gillar stimmig känsla. Men häng på låset – de åtråvärda få platserna bokas upp enormt snabbt när de släpps med ett par månaders framförhållning. Restaurangen är bäst, men caféet är lika bra att besöka med tanke på prisnivå och den kanske ännu coolare partykänslan.

Vårt besök igår på Punk Royale café var del av en överraskningskväll för Henke. Och för mina kompisars män. Det vill säga – när jag och mina två vänner var i Åre pratade vi om just Punk Royale, insåg att borden just då släppts till den 30 mars och att det var länge sedan vi gjorde något ihop alla 6. Barnvakter fixades och vi spetsade kvällen ytterligare genom att börja på ett escape room; Escape Stories som enligt TripAdvisor är bäst i Stockholm.

Escape room: The Last Manuscript på Escape Stories

Har ni hört talas om escape room? Kort kan det förklaras som att man stängs in i ett rum och där ska leta ledtrådar, tolka koder och på en massa sätt nyttja sitt logiska tänkande till att klara en uppgift och slutligen ta sig ut ur det låsta rummet igen. Man har 60 minuter till sitt förfogande och för rummen ligger rekorden på runt 30 minuter men hälften av alla klarar inte uppgiften på utsatt tid. För mig var det första gången i ett escape room, och det var precis hur kul som helst. Vi hade tänkt boka två likadana rum för att kunna tävla mot varandra, men det fanns inte på så många ställen och inte så att det passade vårt tidsschema. Å andra sidan var det roligt att köra utmaningen ihop också, men jag tror egentligen att 3-4 personer är mest lagom för att köra ett rum ihop. Vårt rum på Escape Stories hette The Last Manuscript och vi klarade det (efter en hel del ledtrådar på slutet…) med två sekunder tillgodo. Hehe. Hade eventuellt varit sura resten av kvällen om vi inte hade klarat det.

Lite pubrunda på Söder

När vi kom ut från Punk Royale café strax efter 8 – grymt nöjda – var vår partykänsla och stämning på topp. Hade redan garvat så mycket! Vi diskuterade lite kring Söders bra ställen som Häktet, Tjoget, Paradiso eller så… men direkt idén om ett alternativ kläckts var vi övertygade om vår plan. Sunkhaksrace – pubrunda osv på Söders kanske inte mest stylish eller hypade ställen. Så, så blev det. Och jag kan inte tänka mig något roligare! Vi hade så oerhört kul igår, med allt från pubar vi aldrig varit på eller iallafall inte sedan vi snarare var 20-nåt till dans till okända coverband i okända källare. Som avslutning hade vi siktet inställt på karaokebar, men där blev det tyvärr fail. Det hade varit en lämplig avrundning annars!

Renoveringen tuffar på

Så ja. Lite trött såhär på söndagskvisten, efter en helg som i övrigt inkluderat helt amazing insatser från våra föräldrar. Cirka hela huset är nu ommålat invändigt och de Stockholmsvita väggarna – som inte bara varit brutna mot beige utan även varit mörknande – har nu fått helt vit färg och en hel massa grejer är nu mer förberedda inför avslutande renoveringsetapp. Det blir så fint!
En fotbollscup (Max), handbollsträning och fotbollsmatch (Stella), kalas, innebandymatch (jag) och lite så har den såklart också innehållit och nu är jag trött.

Hoppas du haft en fin helg!

Följ mig!

Mer läsning...
nacka strandpromenad svindersviken
Strandpromenad Svindersvik – en promenad längs vattnet i Nacka, och brygghuset