lofsangruppens studio

Lofsangruppens studio – och kvinnors ytterst fantastiska kroppar

Igår besökte jag Lofsans nysatsning Lofsangruppens studio, som är ett litet gym som går under benämningen ”boutiquegym”. Tanken med det är att Lofsangruppen som i dagsläget jobbar med sina många klienter online ska kunna ta dit sina kunder för pass live med sin coach och på det sättet ytterligare förbättra sina redan grymma tjänster. En klart inspirerande miljö – gymmet är verkligen hur snyggt som helst!

Lofsangruppen kommer i sina nya lokaler också erbjuda workshops med olika inriktning. Just workshops tycker jag att är ett otroligt bra sätt både att fördjupa sina kunskaper och att få en nytändning i träningen. Jag älskar PT-pass, men i en workshop kan man ta med sig ännu mer än från bara ett pass så det kan fungera både som en träningsinjektion och ett kunskapslyft man tar med sig länge. Jag ser jättemycket fram emot att snart komma tillbaka till gymmet och då kanske köra en workshop i träning efter graviditet.

Är det något tjejerna – ja för det är genomgående tjejer som är verksamma i Lofsangruppen – kan så är det kvinnors kroppar och många är specialiserade på träning efter graviditet. Ibland frågar folk vad som är så speciellt med just kvinnors träning, och det är visserligen en befogad fråga men faktum är att kvinnor skiljer sig från män fysiologiskt vilket förstås påverkar det sätt som det är bäst och smartast att träna på. Den mesta forskningen har bedrivits på män som mönstrar till det militära, och att det är viss skillnad mot till exempel kvinnor i allmänhet och de som fött barn i synnerhet är ju givet. Jag tycker att det är så grymt inspirerande att vara omgiven är tjejer som verkligen fokuserar på detta och både djupdyker i och avdramatiserar komplexiteten och det som tidigare kanske ansetts vara märkligt eller pinsamt med kvinnors kroppar. Som Lofsancoacherna som körde gårdagens pass, Johanna och Clara, sa i senaste avsnittet av sin podd Styrkebyrån som jag just lyssnade på under en promenad – ”Mäns kroppar är så banala i jämförelse med kvinnors”. Det kan kanske låta som ett skämt, men det ligger mycket i det. Lyssna på avsnittet ”Coregasm” för riktig allmänbildning (och för att höra om Johannas roliga hemlighet också förresten).

img_7481.jpeg

Jag kunde förstås inte vara med på träningen i den inspirerande gymdelen igår, men däremot gjorde Johanna en liten analys på min mage och kände efter hur den och dess inre magmuskler dragit ihop sig efter graviditeten, och det såg jättebra ut. Härligt!

Istället satt jag i vardagsrummet, jag menar entrén, och drack smoothie och käkade cupcakes ihop med Lovisa (och Meja) och hade det inte alls fel trots allt. Var sak har sin tid, helt enkelt.

img_7468.jpeg

Stort tack för att jag fick komma på en förhandstitt och till Lovisa och hela Lofsangruppen skickar jag ett Lycka till med verksamheten i sin nya form – och så inte minst ett stort Grattis till hela Sveriges kvinnor för kunskapen och möjligheterna som finns!