Clarion Collection hotell Tapetfabriken, Sickla – en hotellnyhet i Stockholm (Nacka)

Just idag, tisdagen den 15 juni 2021, slår ett nytt hotell upp portarna i Sickla, Stockholm; Clarion Collection hotell Tapetfabriken. Nya hotell är ju något att älska i sig, men som den Nacka-bo jag är så älskar jag extra att hotellet ligger i just Sickla. Sickla gränsar mellan Stockholm och Nacka i sydöst, och är mitt hemmaområde på många sätt. Till Sickla åker jag för shopping i köpcentret, för träning eller skidåkning i Hammarbybacken, för promenader, fotbollsmatcher, biobesök och ja, det mesta. Området har sedan vi flyttade till Nacka för 6 år sedan genomgått stora förändringar och det är inte klart med det. Det är ett intressant område i sig, ett i utveckling. Samtidigt finns historia i Sickla, och området blandar gammalt och nytt – här finns industrihistoriskt arv vilket till exempel Dieselverkstaden är ett aktivt bevis på och med Tapetfabriken tas ännu ett steg mot bevarandet av den känslan. Namnet berättar; Hotellet är ursprungligen en tapetfabrik från 1906.

Det är i lobbyn den känslan direkt gör sig påmind. Det är högt i tak, bevarat gammalt tegel och den industriella känslan som ni som följer här förmodligen har full koll på att jag älskar mer än annan.

Annat hotell med samma typ av stil? Läs här om the Winery hotell i Solna.

Hotell Tapetfabriken – känslan

Ja, jag vurmar för ombonad, industriellt urban och samtidigt mysig känsla och Tapetfabriken lyckas totalt i sina gemensamhetsutrymmen.

När man bor på Tapetfabrikern ingår middag. Den var väldigt bra när jag hade förmånen att få prov-bo på hotellet i en smygöppning för att testa och ge feedback.

Frukosten fräsch och härlig – jag lär om inte annat komma tillbaka för hotellfrukost och bästa sortens distanskontor.

Var ligger hotell Tapetfabriken? – läget

Sickla är visserligen i utkant av Stockholm och kanske inte hotellet att bo på om man vill vara mitt i smeten för att göra Stockholm en helg men läget ska inte underskattas. Hotellet har bra kommunikationer med buss som på mindre än 10 minuter tar dig till Slussen, och bussarna går varannan minut (hållplats: Sickla bro). Tvärbanan förbinder mot västerort via Gullmarsplan och Globen, Hammarbybacken är en promenad bort och Södermalm likaså. Och Nackareservatet, förstås – ett fantastiskt naturreservat. Vill du ha bästa tips så frågar du mig – detta är mina (högt älskade) hemmahoods.

Läs mer om mitt Nacka här – jag har samlat massa tips och inspiration på en egen sida.

Tapetfabriken – rummen

Jag och Meja – ja, det var hon som fick äran att följa med mig som testpatrull – checkade in i ett standard dubbelrum och hade inte många extra kvadratmeter men fullt tillräckliga för en god natts sömn och en stor, fluffig säng. Rummen är ombonade men inte överarbetade. För övrigt – wow för att vara allra först att bo i ett hotellrum någonsin? Jag, Meja och den väl tilltufsade favoritmjukisen Björnis.

Som jämförelse kikade vi också in i några större rum… och ut; mot Marcusplatsen.

Meja och kompisen Älva, tillhörande min vän och bloggkollega Towe/Comeflywithme, kollar ut mot Marcusplatsen med sitt kulturcentrum Dieselverkstaden.

Lite andra faciliteter på Clarion Collection hotell Tapetfabriken

Det finns inget spa eller så på Tapetfabriken, vilket kanske kan påverka valet av hotell om man talar Staycation men det finns bland annat ett stort gym, bastu och annat som kan krydda vistelsen. Jag vill också, även om hotellets restaurang är klart härlig för både drink och middag som jag kommer att komma tillbaka för, tipsa om närliggande restaurangpärlor som Urban Deli och Fanny Udde – eller hela utbudet i närliggande Hammarby sjöstad.

Ett välkommet tillskott i Sickla och mitt Nacka, subjektivt Stockholms allra bästa kringkommun.
Tack för att vi fick komma och testpatrulla!