Dagiskläder och seeeegmamma

Idag har jag inte direkt varit någon energisk mamma, för det där ögat alltså. Det gick bara mot sämre idag efter att ha varit överkomligt i ett par dagar. Kanske blev det mer tydligt när jag skulle spendera dagen framför en datorskärm. Jag fick dock läkartid på eftermiddagen och där var det antibiotikadroppar som gällde. Hoppas de verkar snabbt, för enorm ljuskänslighet, ett helt blippande synintryck och smygande huvudvärk tack vare det kan jag gärna vara utan. Inte minst på jobbet, men också efter en nästan-heldag, i solstråleljus lekpark med barnen. Där var jag inte (heller) på topp. Well well, det blir snart bättre och jag ska ta en riktigt tidig kväll och hoppas på piggare läge imorgon.

I övrigt har det varit på sitt sätt underbart med vardag igen. Barnen lämnades helglada på förskolan och hade haft en toppendag. Så glada att vara tillbaks, inte minst Stella som sprang in med ett ”jag har saaaaknat dig, L” till sin fina lärare, redo att kramas. Härligt.

Max inledde på BVC för 18-månaderskontroll och även om han inte vägdes eller mättes (konstigt??!!) så anser jag hans dagiskläder vara för små, dags att jacka upp. 92 är väl den storlek som är mest korrekt (med torktumling dock så det mesta drar ju ihop sig lite) men jag varierar lite och går upp mot 98 på vissa saker. För stort men på sånt där det funkar köper jag hellre det ändå.
Kläderna nedan kommer nog således hålla både höst, vinter och vår. Rugbytröja från Lindex, farfarströja, manchesterbyxor och bomullsbrallor med bakfickor från HM. Det finns såklart en hel del grejer från Stella att plocka fram, men där har det varit mycket tights och tunika så visst glapp finns ändå. Det är i mitt tycke de absolut bästa lekplaggen – mjukt och skönt, luftigt men glipar inte, men där går gränsen för unisex i det här hemmet.

20120813-191559.jpg