Vegetarisk pytt (med entrecote)

Jag läste recept på en vegetarisk pytt hos Miss Agda och tänkte att det var något att lägga på minnet. Helt rätt på hösten också med en massa rotfrukter – hur härliga färger är det inte på detta, rotsakerna som var grunden i hela rätten? Man tar såklart de man gillar. Gör tärningar.

20121104-200547.jpg
Potatis, palsternacka, morötter och rödbetor.

Vi jobbar inte så ofta vegetariskt här hemma. Och idag fanns det entrecote kvar sedan middagen igår. Så… det vore ju dumt att inte pimpa pytten på det bästa av sätt. Förutom grejerna ovan blev ingredienserna således kött, rödlök och fetaost. Och ägg, inte på bild.

20121104-200554.jpg
För mer smak snarare än färg.

De tärnade rotsakerna kryddades rätt rejält med salt/örtsalt och svartpeppar. Lite olivolja över. In i ugnen, ca 15 minuter på 200 grader.
Sedan hade jag i fetaosten (200 g) och en skivad rödlök. Körde i ytterligare 5-10 minuter.
Sen tog jag ut pytten igen, knäckte över 3 ägg och körde in i ugnen i 5 minuter till. Det gav den här härliga plåten. Tillräckligt även för matlåda (längtar redan) och barnmat imorgon. Perfekt!

20121104-200559.jpg

Ingen dålig söndagsmiddag, halvt på rester sådär.
En riktig färgkavalkad, goda smaker och nyttigt värre – hela kostcirkeln och gott om näringsämnen. Nomnom!

20121104-200604.jpg