Krockar och prioriteringsordning

Idag är en sådan där dag då jag skulle vilja klona mig och vara på flera ställen samtidigt. Jag är superledsen att jag missar Casalls happening i Vasaparken, där den där härliga klicken av träningstjejer som jag fått möjligheten att lära känna tack vare den här bloggen och Lofsans challenge-gruppen på FB kommer vara. Ha en rolig (och jobbig) kväll Annika, Linda, Lovisa, Clara, Anneli, Linda, Johanna och alla ni andra!

Själv ska jag jobba (med inslag av trevligheter).

Hade jag kunnat vara med på eventet annars? Tveksamt. Då hade Henkes fotboll (Hammarby) gått före. Ikväll får han avstå. Vi har en uttalad prioriteringsordning hemma vad gäller vem som ska ”få” göra saker, för annars hade det blivit allt för många tillfällen då vi haft det alldeles för svårt, och vi har inga barnvakter att kalla in heller. Med denna rangordning vet vi mer vad som gäller.
1) Jobb – med jobb 2) Jobb – ”socialt”. Vi båda anser att man inte ska underskatta vikten av nätverkande i våra branscher. 3) Högsta intresse – Henkes fotboll slår högt (nästan högst), andra ”event” man inte styr över och som inte sker ofta. 4) Övrigt, utifrån förnuft och känsla.
Sen är det självklart för oss att bådas egentid är lika mycket värd, så det slår sällan över hårt åt den enes håll. Sen är vi sällan iväg på egna kvällar mer än en kväll var i veckan. Träning och så klämmer vi in ad hoc, på luncher, efter barnen somnat eller en timme direkt efter jobbet eller så. Det är sällan något problem.

Det här är vårt sätt att sällan eller aldrig behöva ha några större diskussioner om hur en vecka ska pusslas. Hur gör ni för att få ihop det?

20130826-154316.jpg
En bild för att det gör inlägg trevligare. Osv. Eller nåt.

För att hålla koll på vad som gäller skickar vi outlook-inbjudningar till varandra. Jag gillar sämst när jag får en ”London”-inbjudan av Henke men lite för snabbt måste inse att det inte är en trevlig inbjudan till mig utan bara en ”så du vet att du roddar familjen själv ett par dagar”. Fast någon gång kanske jag får en inbjudan som även inkluderar mig? Hoppet lever.