Nya personlighetsdrag

När Stella blev runt 3 månader förändrades hennes personlighet rejält. Från att ha varit ganska otålig och inte så jättenöjd så blev hon hur lugn och nöjd som helst. Sedan dess har det varit väldigt, väldigt få sura miner. Hon har lekt bra själv såväl som med sällskap. Hängt med och bara varit nöjd helt enkelt.

De senaste dagarna har jag dock tyckt mig se en liten förändring. Helt plötsligt blir hon jättesur om hon inte får som hon vill. Hon gnäller betydligt mer än tidigare. Det var mycket som hände i måndags, när hon återgick från sina vrålljud till att prata bababababa, och framför allt att hon började åla ordentligt. Men det var också samtidigt hon blev lite mer bestämd i humöret. Kanske kunde hon konstatera att "nu kan jag det här, och då måste det ju vara många andra saker jag INTE kan"? Och bli frustrerad av det. Eller nåt. 🙂

Det kanske är läge att läsa lite i Växa och upptäcka världen. För det är säkert ett mentalt utvecklingssprång såväl som ett fysiskt som vi sett hos Stella den här veckan.