Under vintern har jag tänkt att den allra bästa tiden att vara mammaledig, det måste ju vara på våren! Att kunna njuta av alla fina dagar som är, och inte bara hoppas att soldagarna ligger på helgerna när man är ledig. Och nog tänkte jag rätt! När det är sånt här härligt väder som de senaste dagarna, så är vi ute i princip hela dagarna, gungar och myser, och jag går bort många timmar om dagen och njuter av den härliga solen som värmer. Såhär har våra senaste dagar sett ut i stort.

Jag promenerar och iakttar vårtecken. Kolla in den ståtliga svanen som nästan ser ut att stå på vattnet – läckert! Denna vecka landade jag på 18000  steg i måndags, 13500 i tisdags och igår onsdag hade jag gått 10000 före klockan 12… sen tappade jag min stegräknare (igen!). Idag har jag gått minst lika långt. Underbart. Jag messar mina mammakompisar och hoppas på sällskap och får det ibland – och annars får ljudbok i iPoden underhålla.


Vi går till någon park och gungar – Stella älskar det! Själv tycker jag att det är kul att hänga i lekparken – resor bättre än att leka hemma på golvet!

Rutschkana kan också funka kanske… eller ja, om några månader iallafall.

Tar en kaffe i solen eller käkar en ute-mellis.


Ja det är härliga dagar allt! Jag njuter för fullt, och är glad att hela april, maj och juni ligger framför oss innan något ännu bättre väntar – riktig svensk sommar med hela familjen ledig tillsammans.