Nu är gåstolarna i hetluften igen. Den här gången är det en massa gåstolar som inte håller säkerhetskraven gällande att köras utför trappor. De "ska inte kunna störta nerför trappan utan bromsar ska stoppa stolen på översta trappsteget". Tydligen så klarar inte 6 av 11 gåstolar detta. Likaså är det farligt för att barnet då kan komma åt att dra ner en vattenkokare med kokande vatten över sig.

Ve och fasa!

Eller…

Är det bara jag som tycker att kombinationen gåstol och trappa samt vattenkokare och hängande sladd borde förhindras av något helt annat än gåstolens utformning?
Typ… En förälder som kan tänka och ser till att barnsäkra – förslagsvis en trappa med en grind – en stängd sådan – och bortplockande av farliga föremål som barnet kan komma åt – precis som man behöver göra några månader senare när barnet tar sig längre på helt egen hand.

Dessutom tror jag inte att många tror att deras barn lär sig gå snabbare med hjälp av gångstolen… En leksak, som alla andra. Något barnet tycker att är roligt. Som främjar upptäckarlusten. Kan det inte få vara bra så, helt enkelt!?