Första dagen på inskolningen gick hur bra som helst. H satt mest i ett och samma rum, och Stella kom dit när hon ville – vilket inte var allt för ofta. Hon lekte runt, satt still i en ring vid sångstunden, åt helt själv osv. Hon tittade på hur de andra barnen gjorde det mesta, fast gjorde i slutändan lite som hon själv ville. Däremot somnade hon inte på en madrass med golvet, utan varje gång hon tittade upp så fascinerades hon av de andra 15 barnen runt omkring, och pekade ”där, där, där!”. Till slut fick hon somna i vagnen. Jag får kämpa lite mer imorgon, eller om inte annat flytta över henne när hon somnat. Fröknarna sa dock att det inte är så ovanligt, utan det brukar ofta vara så men sedan gå bättre när föräldrarna inte är med.

Jag ser verkligen fram emot att vara med Stella på dagis imorgon, det ska bli SÅ spännande att se hur hon har det där och reagerar med de andra barnen.

(Jag vet att det heter Förskola och att fröknarna är Pedagoger. Men i min blogg får det heta dagis och fröknar, utan några värderingar i det. Bra så.)