Stolt kock

Stella är fortfarande ganska picky med maten. Äter med god aptit det hon gillar, ratar utan pardon det som hon bestämmer sig för att hon inte vill ha. Några burkfavoriter funkar alltid (Nestles 15månaders-tacos, lax och broccolipasta m fl), och vad gäller hemlagat är hon i princip bara nöjd med riktig barnmat som köttfärssås, köttbullar, pannkakor, blodpudding, korvrätter och sånt. Trist.

Vi har kört på med Linas Matkasse ända tills nu (då vi avbokat då vi har lite backlogg i frysen) och lagar därför bra mat många dagar i veckan. Igår gjorde jag en linsgryta med morötter, röda linser, kokosmjölk, massa kryddor mm och idag testade jag om Stella ville ha den. Det ville hon, hon mumsade med enorm aptit. Sånt värmer ju! Jag vill så gärna att hon ska gilla lite ”annorlunda” smaker och försöker uppmuntra att hon smakar allt och låter henne äta kryddig mat också, alltså med lite vitlök och så och även om hon verkar uppskatta kryddigt mer än vekt så är det inte lätt att få i henne hemlagat. Så idag blev jag glad värre när linsgrytan gled ner. Mer sånt, tack!
Jag har en tanke om att aldrig stå och laga dubbel mat, hon ska äta samma som oss – men än är hon lite för liten för att jag ska vara helt konsekvent gällande detta. Och jag vet ju redan nu att jag nog inte kommer hålla detta om det inte funkar, typiskt en sån grej man kan tänka innan man får barn men sen när man väl märker hur det fungerar i praktiken så är man inte så kaxig och övertygad längre… Men men, försöka går ju. Vi övar på, och att linsgrytan gick i gjorde mig iallafall löjligt glad. 🙂