Imponerad och vintertid

Igår imponerades jag av min dotter. Tågresan först, som gick hur smidigt som helst. Med pixiböcker och lite iPhonespel satt hon hur lugnt och tyst som helst i 1½ timme och jag njöt av att läsa skvallertidningar blandat med lite böcker åt Stella emellanåt. Sen fick det bli dvd, och jag läste en bit i en bok. Ska det vara så att resa med tåg med en tjej 2 år och 3 månader? Fast jag ska väl inte säga för mycket, vi ska ju ta oss hem idag också, haha… Peppar peppar! 🙂

Sen var det RÖJ med kusinerna, Stella blir heeelt stissig när hon träffar dom. Och även om hon är rätt kramig av sig så brukar hon inte slösa med ”tycka om”-ord, men med dem stannar hon upp mitt i leken och vill kramas och pussas och säger att hon tycker om dem. Underbart.

Jag och (mor-)mor tog med oss kidsen på teater – Klas Klättermus, för Stellas duktiga tremänning har huvudrollen i denna. Jag räknade med att hon skulle sitta still en liten stund, men hon tittade nyfiket och lugnt i 2*40. Hon såg riktigt intresserad ut och greppade en del av handlingen och fascinerades – och att det var kända djur och mycket sång och musik fängslade såklart också.

Spännande teater. Och bra med paus så man kan springa bort lite energi, och fylla på med lite också…

Jag kom hem rätt sent från gårdagens festlighet – som var grymt lyckad. Urgod middag, trevliga tjejer (länge sen jag var på ordentlig tjejmiddag faktiskt, så roliga diskussioner bland oss 8 ) som var så fina i sina eller sina mammors (!) brudklänningar och tärnklänningar. Värdinnan C hade verkligen ansträngt sig, det var lite happenings under kvällen och verkligen lite ”extra”.

Okej då, bild på klänningen. Okej framifrån… Och skorna hade jag faktiskt när vi gifte oss, eftersom det var vinterbröllop så fick ett par väldigt lurviga varianter sitta på utomhus. 🙂 Från sidan dock gigantistk intryck och hur den satt där bak.. haha… Jag tog på mig ett vitt linne under och fäste ihop toppen längst upp (som hamnade långt ned) med säkerhetsnålar. 🙂

Stolarna klädda med tyg (örngott, smart :-)), och en egen butler hade vi också. Killar fanns representerade för en liten ”övning”. Snygg brudtårta va?! En brud på toppen och med höstlöv och grejer.

Så imorse fick man ju en timme extra, men det blir inte riktigt samma sak när man har barn… Fast Stella sov iallafall till 7 så det var ok, och då kunde inte jag heller somna om (vi låg och verkligen försökte i en timme utan ett ljud, jag och S). Fast efter frukost och så, så la jag mig igen och njöt av att kunna sova bort ett par timmar till, medans Stella hade roligt med mormor och morfar.

Nu ska vi runda av med lite shopping och besök hos kusinerna i nya huset, innan tåget går hemåt igen vid 4. Hoppas jag lyckas ladda min telefon innan dess… den är helt död, jag glömde laddaren, ingen höjdare.