I helgen har vi även fräschat upp Urban Junglen, och ställt undan den i väntan på bebis. Stella har glatt övergått till Bee’n.
Vi tycker dock att det känns ”värre” än vad hon gör, har man en gång kört UJ så tycker man nog att alla andra vagnar är osköna i jämförelse… Man har liksom vant sig med att kunna köra över precis vilket underlag som helst, inklusive trottoarkanter. Och vad kort sufletten på Bee’n är! Nice med vit suflett, ja, men en svart hade kanske varit rätt smart ändå med tanke på ljusinsläpp och ombonad känsla. Även detta 100%-igt med Swiften. Haha, låter jag nöjd? 😉

Men nu är ju Been snarare en rejälare sulky, och en cityvagn, så man kan inte jämföra äpplen och päron. Och nog för att den är liten för en lång 2½-åring, men hon får absolut plats, och sitter jättebra framåt. Framför allt utan suflett, vilket hon typ aldrig vill ha ändå. Även om den kan se i kortaste laget ut vid sovning (se bilderna) så verkade hon sova bekvämt och var själv hur nöjd som helst.

Så vi ska nog kunna vänja oss…. Fast UJ är nog världens bästa vagn för barn i liggdel eller som sitter framåt. Otacksamt utgångsläge för fina Bee’n… 🙂

Utan mössa (men med luva på jackan) och en kanelbulle i handen, eftersom hon somande i bilen på väg hem från IKEA… Åkpåsen är Bugaboos som vi hade till Cameleon, den sitter bra i Bee’n också.

    1. Bilderna ljuger lite från den vinkeln och med stora vinterkängor på och åkpåse som sticker ut utanför, blir själv lite ”what?!” när jag ser bilderna. 🙂
      Men hon är lång. Har alltid varit lite över genomsnittskurvan, typ drygt 1 linje över. Men vi har inte mätt henne på evigheter så jag har verkligen ingen aning hur lång hon är! Varit nyfiken på det själv rätt länge men inte kommit mig för.
      Hon blir nog en lång tjej, och hon har att brås på – vi är långa båda två.

  1. Ja visst är Urban Jungeln bra! Måste nog göra ett litet hyllningsinlägg till vår nu fem år gamla vagn som varit med om det mesta med den äran även om den visst ser rätt sliten ut… Blev riktigt rädd i veckan när undre ramen gick sönder i en plastdetalj men C fixade det med superlim och en borrmaskin:-). Det kommer säkert funka utmärkt med Been och så ståbräda till Stella sen!

    Kram kram

    1. 5 år på en vagn är respekt!
      Ja det är ju det som är så grymt, den känns så robust liksom.
      Haha, perfa att ni kunde laga den och suga ut det sista 🙂

  2. Jag har aldrig riktigt gillat Bugaboo, har alltid tyckt att den ser ut som en dockvagn (tycker jag iofs fortfarande även om jag numera tror det är en grym vagn).
    Men i Grekland och Barcelona var det rätt många på gatorna som kom med stora barn i Bee’s och det såg ju faktiskt mycket rymligare ut än jag hade tänkt mig.
    Och smidigare.

    Och någonstans där gick jag från att tycka att det var marknadens fulaste vagn till marknadens coolaste. Fast det tänker jag såklart inte medge.

    Sen måste jag hålla med, Stella ser exceptionellt lång ut, men så tror jag att hon är rätt så lång med, iaf om man jämför med min pygmé!

    1. Kan hålla med, tycker också den ser cool ut numera… från att ha VÄGRAT den från början och tyckt den såg sååå rolig ut. 🙂
      När jag skulle byta ut första buggan (som jag var SÅ less på) så försökte de sälja på mig en bee och jag totalvägrade. ALDRIG att jag skulle ha en vagn som ser så lustig ut, liksom. Oh well.

      Näe, exceptionellt skulle jag inte säga.
      1 år; 78 cm lång och vägde 10,6 kg (vid 18 mån 84 cm lång,12,4 kg.
      Genomsnittlig vikt och längd vid 1 års ålder enl. WHO:
      Flickor: 
Vikt: 6,2 – 13,1 kilo, snitt på 9 kilo
Längd: 66,2-82 cm, snitt på 74 cm.
      (”normal”-spannet känns rätt stort åt båda håll får jag säga.. Lilla A ligger väl också där med råge, men på neråt-kurva då)

      Så en kurva +, och utifrån det borde hon vara typ 95 cm nu, och det kan nog stämma ganska bra..
      http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_har_barn/laengd-_och_viktkurvor/laengd_flickor_2_-_5_aar/

      Men jag måste helt klart kolla nu, det var så länge sen! 🙂

      1. Jag menade mest att hon såg riktigt lång ut i vagnen! 😉
        Och jodå, A håller sig inom kurvorna, iaf längdmässigt! 😉

    1. Kanske lika så bra det, svårt att veta nu innan när vi kommer använda vagn åt Stella… om alls.

      Den kommer som en julklapp! Så det är drygt 5 v kvar..

  3. ska ni ha UJ tvillingvagn? Vi kommer köra på iCandy pear med apple hjul på. Jag pallar inte dra runt på en bred vagn inne i stan, den får inte plats i våra närbutiker. sen är jag nog lite kort för att köra UJ den blir tyvärr inte bekväm för mig. Nära det är nu 🙂 snart är jag halvvägs, kram

    1. Nej, vi kommer inte köpa någon syskonvagn alls. Det är så nära till dagis så vi har aldrig vagn dit. Jag hoppas ståbräda ska räcka, hon blir ändå 2½ lagom tills jag ska vara själv med båda (och Stella går ju på dagis 30 h/vecka då så det blir inte så ofta).

      Har ni kollat på baby jogger city select? Samma funktion som iCandy, men lite större sitsar. Den tror jag mkt på!

      Härligt med halvvägs! 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *