Amnings- och skrikstatus

Jag har inga problem eller så, förutom ett riktigt lyxproblem. Trycket är minst sagt enormt, och stackars Max får en kallsup varje gång han ska äta. Riktigt tappar andan. Stackars stackars!
Men givetvis hellre för mycket än för lite, och det ska förmodligen inte dröja innan produktionen anpassat sig och lillemans teknik tagit sig. Han måste liksom lära sig att släppa när det blir för mycket, eller svälja snabbare…
Likaså blir det lite ”snuttigt”. Han avbryter pga kallsuparna, och somnar ifrån titt som tätt. Jag skulle gärna se att han åt ur ena sidan ordentligt och sedan tog andra sidan en stund senare, innan han ska somna igen, men det är inte att tänka på ännu. Så det blir lite hipp som happ när han är vaken (eller sover), men det funkar ju det med – tills vidare iallafall.

För övrigt så har vi knappt hört Max skrika ännu. Helt otroligt… men vi tror varje dag att det är den sista i lugnet. Varje gång han knorrar och vrider på sig så håller vi nästan andan och undrar om lugnet är över, om magknip eller så börjar komma. Rättare sagt så knorrade han för första gången igår kväll, och släppte sen en riktig pruttkavalkad, så vi var nervösa att lugnet skulle vara över. Men icke. Han knorrade ett par minuter och somnade sedan. Tack för den.

Det behöver ju inte komma knip och skrik, men vi tänker ”peppar peppar” i allra högsta grad och är redo – och framför allt tacksamma så länge lugnet råder.

Jag har inte uteslutit något ur kosten – det gör jag enbart om det behövs. Däremot har vi börjat med Sempers magdroppar som innehåller goda bakterier så magen kan bygga upp en god flora. Väldigt bra i förebyggande syfte!

  1. A hann aldrig lära sig att hantera de där mjölkexplosionerna, både hon och jag blev dyngsura VARJE gång i 5 månaders tid. Men attans vad mycket fett man måste haft i mjölken så tjock som hon var då min skrutta.. 😀

    En liten nöjd kille är det du har helt enkelt. Hur känns det i kontrast till Stella – för hon var väl inte så lugn och ”snäll”?

    1. Jag minns handdukar inblandade vid amning läääänge med Stella också – men inte kallsupar på samma sätt lite längre fram.

      Ja han är supernöjd. Och nej, Stella var inte lika nöjd… just därför jag aldrig använder ordet ”snäll”, för det har ju inte med snällhet att göra.
      Hon var inte superskrikig, ingen kolik eller så, men hon hade svårt att komma till ro och blev övertrött så varje kväll fick vi gå runt i en timme typ med henne och hon skrek – och med hennes röstresurser så var det verkligen stressande.
      Hon var mer för närhet också, det var sjal och grodläge mot bröstet som gällde om hon skulle sova bra. För all del oerhört mysigt men lite begränsande också. Somnade inte så lätt i vagnen eller så.
      Och när hon vaknade ville hon ha mat på en gång, så det var mycket amning på parkbänkar eller närmaste cykelställ.

      Men fantastisk var hon ändå, såklart – men när de 3 första månaderna gått och rutiner infann sig (och hon började somna i tid) så var det ändå stor skillnad och allmänt ljuvligt med den lugnare tillvaro det blev då.
      Tack och lov så skrek hon dock ej på nätterna, vi fick sova bra då också – vilket jag tror är det viktigaste för att orka med.

      Men ja, Max verkar helt klart vara en lugnare sort på alla sätt och vis, och det vore ändå skönt om det håller i sig.

  2. Magdropparna gav jag Frida också efter rekommendationer. Hon var nämligen mer pruttig och knorrig än syskonen. Dropparna gjorde succé. Nu har hon ju börjat äta vanlig mat, jag har tagit bort dropparna och det funkar bra. Kan du förstå att minstingen har gjort på pottan i över en månad nu!? Och vilken fin vagga ni har till lille grodan 🙂 kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *